Slovenija

Igralec Dušan Jovanović o študentu Šarcu: Površen igralec, bo tak tudi kot predsednik vlade?

Režiser in igralec Dušan Jovanović je bil eden izmed profesorjev na AGRFT in je bil prisoten na sprejemnih izpitih Marjana Šarca. Šarec je moral na AGRFT upodobiti podobo Pancha Villa, ki je bil upornik v mehiški državljanski vojni.

 

Jovanović je v eni izmed knjig ocenil, da je Šarec vlogo opravil površno. “Bil je neskončno duhovit. Ampak naloge se je vendarle lotil površno,” je pojasnil. Pri tem pa se je vprašal, če bo kot predsednik vlade prav tako nalogo opravil površno in se ni zmotil. Šarec je ob prihodu epidemije odvrgel puško v koruzo.

Predsednik LMŠ je dodobra razburkal javnost z nedavnim nastopom na lokalni koroški televiziji, kjer je postregel s prav bizarnimi in nič kaj državniškimi izjavami. Med drugim tudi z izjavo, da mu je en profesor rekel (pa tudi ostalim študentom), da je butast kot moški spolni organ. Igralec, režiser in profesor na AGRFT Dušan Jovanović  se je v knjigi razpisal tudi o nekdanjem premierju Marjanu Šarcu. Kot član izpitne komisije na sprejemnih izpitih na AGRFT mu je podal nalogo, da je Šarec kot kandidat za študij gledališke igre, moral izvesti igro.

Šarec je moral upodobiti Pancha Villo, upornika v mehiški državljanski vojno. Villa so leta 1923 ujeli in ga slekli do nagega, ter privezali na drevo. Uporniku so spolovilo namazali s smetano in privedli do malega telička, da ga je podojil. Šarcu so določili to vlogo in je moral upodobiti omenjeno situacijo.

Foto: Nova24TV

Jovanović je bil prepričan, da je bila situacija, ki jo je predlagal Šarcu kompleksna in potencialno celo grozljiva, a je Šarcu s svojimi igralskimi sposobnostmi uspelo 13-člnasko komisijo “nesmrtno” zabavati.

Naloge se je lotil površno, a je bil duhovit


“Bil je neskončno duhovit. Ampak naloge se je vendarle lotil površno,” je še dodal. Pri tem se je spraševal ali bo podobno, kot je upodobil vlogo Pancha Villa, bil tudi kot predsednik vlade. Kot kaže se je to izkazalo za preroške besede po Šarčevem skoku v prazen bazen. Profesorji pa o Šarcu očitno res imajo veliko za povedati.

Režiser in igralec Dušan Jovanović je ocenil Šarčevo igranje vloge za površno, pri čemer se je bal, da bo tako tudi v premierjevi vlogi (Foto: STA)

Kot je pojasnil sam Šarec, naj bi mu eden izmed profesorjev celo rekel, da je neumen, kot moški spolni organ:  “Ne vem, en profesor mi je rekel, pa ne samo meni, je rekel, da sem neumen kot moški spolni organ.“ Pri tem pa je Šarec še sam priznal, da predsednik vlade Janez Janša ne bi nikoli odstopil ali vrgel puške v koruzo, kot jo je on sam.

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button