Informer
Spletni posrednik informacij

EU je banda kravatarska, evro je fašističen! Lahko nas je strah totalitarne agende LMŠ, SD, SAB in Levice na čelu z Jožetom P. Damijanom! VIDEO

0

Evro mora razpasti, evro je fašističen, evro predstavlja izvirni greh, bandiera rossa, banda kravatarska, Evropa ravbarska in cigani“, so le nekatere izmed parol, ki so jih izrekli pobudniki koalicije ustavnega loka ali pa so tem izrazito totalitarnim idejam ploskali na proslavah.

Slovenske opozicijske stranke Levica, LMŠ, SD in SAB, ki si iz želje po oblasti nadejajo nastanka koalicije tako imenovanega Ustavnega loka pod vodstvom ekonomista Jožeta P. Damijana, se v Evropski uniji v okviru delovanja v Zavezništvu demokratov in liberalcev za Evropo (Alde), Stranki evropskih socialistov (PES) in Evropske levice obnašajo proevropsko, a ko pridejo domov, je pesem povsem drugačna. Obnašajo se namreč protievropsko, to pa po eni strani dobro ponazarja tudi izbira kandidata za premierja, ki sodeč po svojih izjavah iz preteklosti želi, da Slovenija izstopi iz evro območja.

Veliki odrešenik tranzicijske levice ekonomist Jože P. Damijan, ki je povrhu še redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, je v preteklosti poudaril prepričanje, da je evro mrtev. Po njegovo skupna valuta celo predstavlja največjo napako Evropske unije.

Nas bodo popeljali še iz EU?
Če bi kdo pomislil, da je to vse, se je uštel. Damijan je namreč navedel tudi: “Evro območje mora razpasti brez posledic.” Favorit za protievropsko koalicijo je šel pa celo tako daleč, da je dal vedeti, da evro predstavlja fašizem. “Evro je fašističen v prisili/potrebi po njegovi implementaciji. Evro predstavlja originalni greh vseh problemov Evropske unije,” je poudaril. Sodeč po izjavah, ki jih je ta v preteklosti dajal ne čudi, da ga je pod drobnogled vzel celo ameriški Bloomberg potem, ko je ta pričel navajati, kako naj bi bila skupna valuta evro slaba za države članice Evropske unije. Vso krivdo za finančno krizo v letu 2008 je ta  namreč našel v evru, pri tem pa namerno izpustil, da smo bili v Sloveniji žrtev državnih bank v rokah levega omrežja, ki so kar na lepe oči izbrancem podelili več milijard evrov davkoplačevalskega denarja slovenskih državljanov. Tedaj je Bloomberg problematiziral tudi kandidaturo na funkcijo za guvernerja Banke Slovenije v smislu, da se očitno kot kandidat lahko prijavi kdorkoli.

Če bi se človek vprašal, kako je mogoče, da so se v strankah LMŠ, SAB, Levica in SD tako naklonjeni Damijanu, odgovor le ni tako težak. S spominom se moramo namreč vrniti v leto 2013, ko je slovenska levica v Stožicah priredila koncert s komunističnim repertoarjem, na katerem je bilo mogoče zaslediti slovensko politično vodstvo (Alenko Bratušek, Danilo Türka, Milana Kučana, Zorana Jankovića, Boruta Pahorja, Anjo Kopač Mrak itd.), ki je z zanosom prepevalo ob zvokih komunistične himne Internacionale, slišati pa je bilo tudi naslavljanje s tovariši in tovarišicami.

DELEGACIJA

Alenka Bratušek in tedanji politični vrh na protievropski proslavi, kjer ni manjkalo totalitarnih simbolov in parol.

Na rdeči proslavi pa je bilo mogoče slišati tudi izvajanje enega izmed glasbenikov, ki je pel naslednje besedilo: “Sami smo krivi, ker smo želeli vstopiti v Evropsko unijo, čeprav smo vedeli, da ta banda laže in ropa. Zdaj šefi naši so največji neprijatelji. Jaz pravim jim banditi ali pa kar kravatarji. (Evropa) je banda kravatarska, z njima vsa Evropa ravbarska. Če bi jim rekel, da so cigani, bi žalil cigane. Zato bom rekel, da naj jih vrag vzame. Na zdravje kravatarji, na zdravje Evropa!”

To, da slovenske levičarske stranke v 21. stoletju, z zanosom obiskujejo proslave in prireditve, kjer je mesto za komunistične simbole (ne pa tudi za slovenske in evropske) in skandiranje protievropsko usmerjenih pesmi, seveda straši marsikoga. Številni Slovenci se namreč bojijo, da bo protievropska koalicija, ki na Evropsko unijo gleda kot na bando kravatrsko in na evro kot na fašistično formacijo, Slovenijo rada pravzaprav pognala stran iz Evropske unije. Si mar res želimo vrnitev v nekdanje totalitarne čase?

Nina Žoher

Objavite komentar