Informer
Spletni posrednik informacij

Donald Trump o napovedi kazenske preiskave njegove organizacije

“V obupu iščejo kaznivo dejanje”

0

Potem, ko je bila Trumpova organizacija s strani pravosodne ministrice zvezne države New York Letitie James obveščena, da se je tudi sama pridružila kazenski preiskavi, ki jo vodi okrožni tožilec Cyrus Vance mlajši, so nekdanji ameriški predsednik Donald Trump in njegovi zavezniki kritično poudarili, da preiskava predstavlja  še en primer političnega lova na čarovnice.

(L) Ob napovedi kazenske preiskave Trumpove organizacije Trump in njegovi zavezniki svarijo, da gre za nov politični lov na čarovnice

Donald Trump je glede odprtja preiskave njegovega družinskega podjetja kritično izpostavil, da je povsem neupravičeno napaden in nadlegovan. “Nič ni bolj koruptivno kot preiskava, kjer se na obupan način išče sledi zločina,” je dejal Donald Trump mlajši.

 

Urad ministrice Letitie James iz vrst demokratov je v torek sporočila, da se je civilni preiskavi domnevnih kršitev Trumpove organizacije, ki jo vodi od leta 2019, dodala še kazenska preiskava. Trumpova organizacija, ki se je znašla pod drobnogledom, predstavlja konglomerat v lasti družine nekdanjega predsednika ZDA. Združuje približno sto podjetij, povezanih z Donaldom Trumpom, in osebami, ki so mu blizu. Gre zlasti za hotele, nepremičninska podjetja in igrišča za golf, poroča Kamenjar.

Zavezniki Trumpa kritični do demokratov

Trump in zavezniki so po napovedi preiskave skočili v zrak in demokrate obtožili, da so se povsem nepravično spravili na nekdanjega predsednika in s tem poskrbeli za nov politični lov na čarovnice, poroča ameriški Breitbart. Sin nekdanjega ameriškega predsednika je izpostavil, da gre za dogajanje, ki je značilno za banana republiko. “Če to ni očitna zloraba političnega položaja, ne vem kaj je! Stvari, ki smo jim priča dandanes so značilne za banana republiko,” je poudaril.

Foto Twitter
Izvor/Avtor Nova24.si
Objavite komentar