Politika

Danes ali jutri iz SMC izstopata Janja Sluga in Igor Zorčič?

Koalicijski “odpadniki”, Janja Sluga in Igor Zorčič iz SMC in Jurij Lep iz DESUS naj bi ustanovili svojo poslansko skupino.

 

Govorice ki so vse glasnejše naj bi pretresale stranko SMC. Tako naj bi še danes ali jutri stranko zapustila Janja Sluga, z njo pa naj bi odšel še Igor Zorčič, užaljen, ker mu ni uspelo zamenjati Zdravka Počivalška na čelu stranke.

In kaj se sploh dogaja z Zorčičem? Če odide iz stranke SMC izgubi mesto predsednika Državnega zbora. To mesto potem pripade Novi Sloveniji, ta pa naj bi na čelo predsednika dala Jožefa Horvata. Kam bi v bistvu Zorčič, ki ima politične – županske ambicije tudi v Brežicah sploh odšel? V Socialnih demokratih nad tem niso preveč navdušeni, v LMŠ pa sprejmejo tako in tako vsakega, samo, da je proti Janezu Janši. A vseeno ima politična kariera Zorčiča malo globlji pomen, saj se bo težko zavihtel na čelo župana občine Brežice. tam vodi občino Ivan Molan že dolga leta, pa še zelo priljubljen je.

Sluge ne marajo nikjer?

Kam pa bi odšla Janja Sluga, ki je po novem vneta nasprotnica predsednika vlade? Tudi pri njej je vprašanje, kam bi sploh odšla. kot piše Požareport, pri stranki SD zanjo ni pravega rešilnega pasu za nadaljevanje politične kariere. Slugi je bilo že pred časom povedano, da zanjo ni prostora v SD, če bi želela za poslanko kandidirati v domačem Celju, pa tudi na Koroškem ne, saj tam kraljuje (zmerni) Jani Prednik. kam bi torej lahko odšla Sluga? Od SAB si verjetno ne obeta veliko, še posebej po naslednjih volitvah ne, levica naj bi bila tudi zanjo preveč radikalna, torej tudi nje preostane le še LMŠ?

Politični samomor, ki ga delajo trije nepovezani poslanci Jurij Lep, Janja Sluga in igor Zorčič je več, kot očiten. A to koalicije ne bo zamajalo, saj ima kul opozicija skupaj s temi tremi odpadniki iz koalicije (le) 43 glasov. Sicer pa če se do četrtkove seje sveta SMC ne zgodi nič pretresljivega, je še možno da sta se Sluga in Zorčič premislita?

PM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button