Politika

Tonin v Tarči: Črnčec je odličen spletkar, ki je zrušil prejšnjo koalicijo!

Črnčec je oseba z najdaljšim stažem vodenja varnostno-obveščevalnih služb in je zato odličen spletkar, ki je zrušil prejšnjo koalicijo. Mislim, da je v to oddajo namesto Šarca prišel zato, da provocira, da išče neke konflikte in razdore.

Ne pa da bi se realno ukvarjali s problemi, ki tarejo Slovenijo in gledali naprej v prihodnost. Če konstantno iščemo stvari, ki nas delijo, potem je jasno, da se ne moremo premakniti naprej,” je predsednik NSi in podpredsednik vlade Matej Tonin v Tarči odgovoril na stalne napade svetovalca LMŠ Damirja Črnčeca. 

Nekdanji obveščevalec, sekretar za varnost in tesen sodelavec Marjana ŠarcaDamir Črnčec, je tokrat nastopil v oddaji Tarča, kjer so se pogovarjali o trenutnih političnih razmerah. V stranki LMŠ so prepričani, da bi morali na volitve, pri čemer je poudarjal, da je Šarec odstopil kot premier, “ker ni kot vsi ostali”. Kljub temu pa je Šarec že prej v javnosti priznal, da bi mu vlada slej kot prej razpadla v mesecu dni od odstopa. “Kljub veliki nenaklonjenosti v javnosti, je vzbudila veliko zaupanja in dobila odlično podporo. Skozi čas se je pokazalo, da je manjšinska vlada, ki je zaprla dogovore s sindikati, ki je peljala pomembne projekte na področju nacionalne varnosti, ki je znala prisluhniti ljudem in preprečila tisto, kar je danes zelo aktualno zeleno, gradnjo hidroelektrarn na Muri,” je dejal Črnčec.

 

V nadaljevanju je prepričan, da trenutna vlada ni več operativna in opozori na politično nestabilnost v Sloveniji. “Izzivi s katerimi se soočamo so naši skupni,” mu je pojasnil Matej Tonin. Prepričan je, da izzive, ki so pred nami rešimo lahko le s skupnimi močmi, ne pa z metanjem polen pod noge. “Veliko več bi lahko storili, če bi iskali predvsem skupne točke, ne pa tisto, kar nas deli,” je še bil kritičen. Pri tem še opozori, da nas v prihodnosti čakajo odgovorne naloge na ravni Evropske unije in je pri tem jasno izpostavil: “Ta vlada želi svoj mandat pripeljati do konca, potem pa bodo volitve in na volitvah vedno odločajo ljudje.”

Minister za obrambo Matej Tonin (Foto: Zajetje zaslona RTV)

V nadaljevanju poudarja, da so vrata vedno odprta pri čemer so pravila, kako se ustanovi stranko popolnoma jasna, ljudje pa bodo tisti, ki bodo odločili. “Jaz mislim, da Slovenija od tu dalje predvsem potrebuje povezovanje, ker v nasprotnem primeru se bomo zaciklali,” je še dodal. Črnčec je kritičen do Tonina, saj po njegovo NSi drži na oblasti vlado Janeza Janše“Človeka, ki sesuva Slovenijo, ki temeljne demokratične postulate uničuje,” je pretiraval Črnčec. Pri tem je še kritičen, da slovenski osamosvojitvelji še vedno niso preboleli svojih travm, čeprav je jasno, da Črnčeceve travme izvirajo iz sovraštva do Janše.

Vprašati bi se morali, kaj lahko skupaj storimo za Slovenijo


Tonin je poudaril, da je NSi stranka dialoga, saj je sodelovala s Šarcem in je sodelovala z Janšo. “Mi sodelujemo z vsakim, s katerim lahko uresničujemo naš program, ker se mi zdi to pomembno za Slovenijo. Tukaj smo zaradi ljudi, ne da se gremo, kdo bo koga, ampak predvsem, da se vprašamo, kaj lahko skupaj storimo za Slovenijo,” je poudaril Tonin. Pri tem je še poudaril, da nima smisla objokovati starih zamujenih priložnosti ob vseh teh kritikah, ki so bile izrečene. “V katerih smo se znašli zaradi preračunljivosti Marjana Šarca in zaradi nesposobnosti dialoga levice.” Po njegovem mnenju bi morali krivdo za nastalo situacijo iskati drugje, ne pa pri vladi.

Damir Črnčec (Foto: Zajetje zaslona RTV)

Črnčec Toninu očita, da je v preteklosti dejal, da je Janša politik v zaporu, sedaj pa z njim sodeluje. Kaj pomeni dialog NSi-ja, lahko po besedah Črnčeca vidimo tudi v praksi, konkretneje na področju gospodarstva, kjer stranka, ki zagovarja umik države iz gospodarstva, prva poteza, ki jo naredi, ko pride na oblast, postavi svojega podpredsednika stranke za vodjo Darsa. Danes pa, tako Črnčec, beremo članek, da tja odhaja tudi funkcionar stranke, župan Velike Polane in državni sekretar na obrambnem ministrstvu Damijan Jaklin, ki bo še “naprej ohranil pogodbo na obrambnem ministrstvu, kar je, milo rečeno, neužitno”.

Če gradimo na zamerah, se nikamor ne premaknemo


Tonin je še enkrat poudaril, da politika ni prostor za zamere. Poudarja, da je Janša izrekel veliko trdih besed na njegov račun v preteklih letih. “Ampak žal je tako, če v politiki gradimo na zamerah, tako kot na primer Damir Črnčec, potem je jasno, da se nikamor ne premaknemo,” je poudaril. Pri tem je še poudaril, da je Črnčec oseba z najdaljšim stažem vodenja varnostno-obveščevalnih služb in je zato odličen spletkar, ki je zrušil prejšnjo koalicijo, zato se v nadaljevanju oddaje noče več odzivati na njegove stvari. “Mislim, da je v to oddajo namesto Šarca prišel zato, da provocira, da išče neke konflikte in razdore. Ne pa da bi se realno ukvarjali s problemi, ki tarejo Slovenijo in gledali naprej v prihodnost. Če konstantno iščemo stvari, ki nas delijo, potem je jasno, da se ne moremo premakniti naprej.”

Sara Rančigaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button