Politika

Boj na Twitterju: Damir Črnčec obtožil Francija Zavrla za “biznisiranje” s kitajskimi podjetji

V petelinji boj sta se na Twitterju zapletla Šarčev šef v senci v njegovi padli vladi Damir Črnčec in urednica portala Oštro Anuška Delić. 

 

“Najbolje, da organizirate štrajke s frajtonaricami po Ljubljani in žive zidove okrog sodišč. Saj plakate z Janševim obrazom najbrž nekje še imate,” mu je ostro odgovorila Delićeva na Črnčecevo pisanje o domnevni koruptivnosti v domovih za starejše.

Nekdanji sekretar za državno varnost je hitro pozabil, da imajo večino domov za starejše v Sloveniji v rokah kadri Socialnih demokratov, kar smo v našem mediju večkrat pisali. Z njimi je Črnčec tudi sodeloval v prejšnji vladi. Odgovoril nam je tudi Franci Zavrl, ki nam je povedal, da je žrtev lažnih obtožb s strani spletnega portala Necenzurirano. Le-ta je lažnivo in zavajajoče poročal, da je lobiral za kitajska podjetja. Celotni odgovor Francija Zavrla objavljamo ob koncu članka.

Damir Črnčec je v slogu svojega šefa Marjana Šarca na socialnem omrežju Twitter pisal o slabem stanju in koruptivnosti v domovih za starejše po Sloveniji. Ob tem se je zlagal, da bo Slovenija v prihajajočih letih neto plačnica. V resnici namreč Sloveniji v prihajajočih sedmih letih pripada 10 milijard sredstev, od tega 6 milijard nepovratnih sredstev.

Na njegovo pisanje se je odzvala Delićeva, ki ga je pikro spomnila na proteste za izpred šestih let, ko je bil v prvi bojni liniji za izpustitev sedanjega predsednika vlade Janeza Janše iz zapora, ko so ga obsodili v procesu Patria. “Ostra novinarka” ga je spomnila, “da lahko zopet organizira proteste s frajtonarco in živimi zidovi okrog sodišč”. Ni ga pozabila niti spomniti, kako je nekdanji vodja Odbora 2014 v rokah strastno držal sliko Janeza Janša.

 

Črnčec ji ni ostal dolžan, saj jo je spomnil na njenega partnerja, znanega lobista in oglaševalca Francija Zavrla. Oba je obtožil, da igrata umazano igro, njegovo partnerko Anuška Delić je obtožil kvazi raziskovalnega novinarstva, njen partner Zavrl pa bi naj skrbel za posle s kitajskimi podjetji. “Zavrl-Delić kvazi raziskovalni, v osnovi pa lobistični dvojec lepo biznisira pod Janševo vlado?! Takšno pisanje pa je najbrž znak nervoze, ker lukrativni kitajski posli ne gredo po pričakovanjih,” se je obregnil mojster uničevanja koalicijskih partnerjev v Šarčevi vladi.

 

Delićeva je Črnčeca vprašala, ali ima kakšne dokaze za napisane besede. “Vaša “transformacija” je fejk njuz,” mu je očitala Delićeva.

Anuška Delić je na vprašanja avtorja članka hitro reagirala na Twiterju
Želeli smo dobiti izjavo tako Anuške Delić kot Francija Zavrla, slednjemu smo vprašanje poslali preko sms sporočila. Delićeva nas je zavrnila, njen odgovor si lahko preberete ob koncu članka. Ali gre za novinarsko profesionalnost, pa ocenite sami.

 

Odgovor Francija Zavrla:

Že pred dnevi, ko je portal Necenzurirano namigoval, da lobiram za kitajska gradbene podjetja, je podjetje Herman in partnerji pojasnilo, “da ne danes ne v preteklosti ne svetujejo nobenemu od kitajskih gradbenih podjetij.”

 

Luka Perš /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button