Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Slovenija

Žvižgač Ivan Gale ostal brez zaposlitve na zavodu za blagovne rezerve

65704561
Foto: BoBo
Dva tedna po zagovoru pred izredno odpovedjo

Nekaj mesecev po razkritju domnevno spornih poslov Zavoda za blagovne rezerve RS pri nabavi zaščitne opreme v času epidemije na Televiziji Slovenija je žvižgač Ivan Gale ostal brez službe. O tem je javnost obvestil s kratkim zapisom na Facebooku.

Žvižgač Ivan Gale, ki je aprila na Televiziji Slovenija javno spregovoril o nepravilnostih, ki naj bi se dogajale ob nabavah zaščitne opreme na zavodu za blagovne rezerve, je, sodeč po njegovi objavi na družbenem omrežju Facebook, ostal brez zaposlitve. Najbolj znani žvižgač v Sloveniji je s svojimi sledilci danes delil zgolj kratek zapis “Brezposeln”.

Objavil/a Ivan Gale dne Petek, 09. oktober 2020

Kot smo že poročali, je bil Gale pred dvema tednoma poklican k direktorju zavoda za blagovne rezerve Tomiju Rumfu na zagovor pred izredno odpovedjo zaposlitve.

Med drugim naj bi mu očitali sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavah zaščitne medicinske opreme in neustrezno komunikacijo z mediji. Na zagovor zaradi sumov domnevnih nepravilnosti pa sta bila poklicana tudi nekdanji direktor zavoda Anton Zakrajšek in njegov namestnik Alojz Černe.

Na zavodu za blagovne rezerve so tedaj potrdili, da so na podlagi ugotovljenih dejstev iz revizije preteklih aktivnosti zavoda uvedli postopek zoper tri zaposlene na zavodu, katerih imen zaradi varstva pravic udeleženih oseb niso razkrili. Dodali so še, da so njihove pristojne službe v navzočnosti odvetniške družbe opravile postopek zagovora treh zaposlenih. “Postopki, ki so v teku, nikakor niso povezani z javnim delovanjem posameznikov in javnim razkrivanjem posameznih primerov v okviru nabav medicinske in zaščitne opreme,” so poudarili.

Gale zavrnil obtožbe vodstva

Na dogajanje glede postopka izredne odpovedi pa se je tedaj odzval tudi Gale in za Televizijo Slovenija obtožbe zavrnil kot popolnoma neutemeljene. Ob morebitni izredni odpovedi pa napovedal sodno pot. Kot je razkril, je bil najkonkretnejši očitek ponareditev poslovne listine za “neko naročilnico, izdano v sredini aprila”. Šlo naj bi za posel logističnih storitev za medicinske ventilatorje Bellavista, ki jih je dobavilo Gorenje.

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...