Informer
Spletni posrednik informacij

Zgodovinski govor prve dame ZDA na konvenciji republikancev: “Imate predsednika, ki se ne bo nikoli nehal boriti za vas in vaše družine!”

0

V luči prihajajočih predsedniških volitev je ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump spregovorila na nacionalni konvenciji republikanske stranke in moža Donalda Trumpa označila kot avtentično vodjo in neutrudnega borca za Ameriko, ob enem pa zagotovila, da mu bo z velikim ponosom namenila svoj glas na volitvah, ki bodo 3. novembra. 

 

“Imate predsednika, ki se ne bo nikoli nehal boriti za vas in vaše družine,” je poudarila Melania, ki je bila ena izmed redkih, ki so na konvenciji spomnili na pandemijo novega koronavirusa, ki je v ZDA zahtevala 178 tisoč smrti. Izrazila je svoje sočutje do žrtev in poudarila, da je izredno ganjena, ko opazuje, kako so Američani sposobni v težkih časih stopiti skupaj in si pomagati.

Staršema se je zahvalila za vso pomoč in podporo
V govoru se je spominjala leta 2005, torej časa, ko je postala ameriška državljanka in poudarila, da je ob tem čutila izjemen ponos. Predstavila je tudi svojo pobudo “Bodi najboljši” in omenila svoje odraščanje v komunistični Sloveniji. Ob tej priložnosti se je staršema zahvalila za vso podporo in pomoč, ki sta ji jo nudila.

“Če vam je všeč ali ne, vsaj vedno veste, kaj misli,” je glede moža dejala Melania in ob tem dodala, da je to zato, ker je avtentična oseba, ki ima rada državo in ljudi in si jo želi še naprej izboljševati. “Želi si le blaginje za državo in ne zapravlja časa s politiko.” Melania v govoru ni omenila Trumpovega političnega nasprotnika Joa Bidna iz demokratske stranke. Ni pa skoparila s kritiko medijev na račun njihovega nekorektnega poročanja.

Govor prve dame deležen največ pohval
Govor Melanie v Rožnem vrtu Bele hiše označujejo, kot enega najbolj pozitivnih na konvenciji. Govor pred 50 ljudmi, ki so bili po besedah Bele hiše testirani, je spremljal mož Donald, ki je bil vidno zadovoljen na račun izrečenih pohval na njegov račun. Med govorci se je pojavil kmet iz Wisconsina Cris Peterson, sicer proizvajalec mleka, ki ni skoparil s pohvalami na račun Trumpove kmetijske in trgovinske politike, ki je pripomogla k oživitvi mlečne industrije.

Med govorniki se je pojavil tudi Daniel Cameron, prvi temnopolti pravosodni minister v Kentuckyju, in poudaril, da ni nujno, da črnci podpirajo zgolj demokrate. V poduk Bidnu je zatrdil naslednje: “Poglej me. Črn sem. Nismo vsi isti, gospod. Nisem v verigah. Moja pamet je moja. Ne moreš mi govoriti, kako naj volim zaradi barve moje kože.” Da je za vernike Trump edina izbira, je po poročanju STA zatrdila Cissie Graham, vnukinja preminulega evangelista Billyja Grahama, namreč demokrati napadajo tako ustavo kot tudi vero.

S pohvalami na račun Trumpa nista skoparila niti sin Eric in hči Tiffanny, videti pa je bilo mogoče tudi govor državnega sekretarja Mika Pompea, ki je bil posnet tekom uradnega obiska Izraela. Ta je med drugim izrazil pohvale na račun Trumpove zmago nad Islamsko državo in njegovega doprinosa pri obrambi ZDA pred agresijo Kitajske.

Objavite komentar