Svet

Zaradi žalitev italijanskega senatorja odnesli iz senata! Kdaj bo na vrsti Kordiš? (VIDEO)

Ko bo enak ukrep v slovenskem parlamentu odrejen za Janija Möderndorferja, je zapisal predsednik vlade Janez Janša na Twitterju, se bo začel vzpostavljati osnovni red za obvladovanje virusa covid-19. Na posnetku pa smo si lahko tudi ogledali, kako so politika Vittoria Sgarbija odnesli iz italijanskega senata. Ne le Möderndorferju, enak ukrep bi morali odrediti tudi Mihu Kordišu.

Posnetek, ki je zaokrožil po družabnem omrežju je bil namreč pospremljen s komentarji, da so člana stranke Naprej, Vittoria Sgarbija, iz parlamenta odnesli zato, ker ni nosil maske. Ta razlaga se sicer ni izkazala za pravilno, iz dvorane so ga dobesedno odnesli zato, ker je bil žaljiv in je uporabljal zmerljive besede. Tudi po več opozorilih, ni ustavil svojih konjev, žaljive besede je še naprej metal v obraz poslanki poslanke zbornice Mari Carfagni in kolegici zakonodajalki. Kasneje se je sicer Sgarbi na Facebooku zagovarjal, da ni uporabljal seksističnih besed.

Četudi se je morda izkazalo, da primerjava z Janijem Möderndorferjev v tem primeru ni najbolj točna, pa lahko vzporednico potegnemo s poslancem Levice, Miho Kordišem. Möderndorfer si namreč v parlamentu ni hotel nadeti maske, kar je poželo burne odzive. Kasneje si je omislil prozoren ustni vizir, ki pa na žalost ne koristi kaj dosti. Kordiš pa si je v zadnjem času v parlamentu, podobno kot Sgarbi na posnetku, privoščil kar nekaj izpadov. Najprej je užalil poslance stranke SD, ko jih je označil za kolaborante in pri tem aktualno vlado oklical za fašistoidno. Poslanec stranke SD Matjaž Han je želel od Kordiša opravičilo, vendar se poslanec Levice ni želel opravičiti.

Pred kratkim pa je Kordiš ponovil vajo in  se na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo, sprl s predsednico zbora Anjo Bah Žibert. Žibertova je Kordiša prekinila in opozorila, da ne more govoriti o zdravnikih, da so mazači. Izrekla mu je tudi prvi opomin, član Levice pa se ni pustil motiti. Ker je še naprej govoril, je dobil še drugi opomin, potem pa mu je Bah Žibertova tudi vzela besedo.

Poslanec Levice Miha Kordiš je zdravnike označil za mazače (Foto: RTV Slovenija)

V strokovnem združenju zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov so bili ogorčeni, Kordiševe besede pa so obsodili tudi v Zdravniški zbornici. Vsi vpleteni tudi tokrat pričakujejo opravičilo. Ker pa je Kordiš tako zelo prepričan v vse svoje besede, zdravniki po vsej verjetnosti ne bodo prejeli opravičila. Imajo pa sedaj njegovi poslanski kolegi vsaj idejo, kaj storiti ob naslednjem Kordiševem izbruhu.

Sara Bertoncelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button