SlovenijaSvet

Vse je pripravljeno! Držimo pesti, da bo sistem sodeloval,” je Jonathan Corner iz oddelka informacijskih tehnologij Evropskega parlamenta VIDEO

Vse je pripravljeno! Držimo pesti, da bo sistem sodeloval,” je Jonathan Corner iz oddelka informacijskih tehnologij Evropskega parlamenta več kot uro in pol pred predstavitvijo slovenskega premierja Janeza Janše sporočil predstavniku vladnega kabineta.

 

Corner je še tik pred nastopom Janše ponovno potrdil, da je posnetek pripravljen. Nato je sledil samovoljen umik posnetka s strani predsedujoče Sophie in’ t Veld.

Na Planet TV so ekskluzivno razkrili komunikacijo med pristojnimi službami Evropskega parlamenta in Kabinetom predsednika vlade RS, ki dokazuje, da je bilo pred nastopom predsednika vlade Janeza Janše pred skupino za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic o vladavini prava in medijski svobodi v Sloveniji, vse dogovorjeno in pripravljeno za predstavitev video posnetka, ki ga je nato samovoljno umaknila predsedujoča Sophie in’ t Veld.

Dogovor o predvajanju video posnetka je sprva potekal preko slovenskega veleposlanika v Bruslju Iztoka Jarca, ki je v internem zaznamku prenesel potrditev potrditev predsedujoče in’ t Veldove, da bodo omogočili tudi grafično predstavitev.

“In’ t Veld je potrdila, da so razprave časovno omejene, uvodoma bi imela PV Janša in MK Simoniti možnost uvodne predstavitve, ki ni daljša od 10-15 minut, sledijo vprašanja delovne skupine po načelu vprašanje/odgovor. Če bo želja po grafični ureditvi, bodo to tudi omogočili,” se glasi interni zaznamek med veleposlanikom Jarcem in vladnim kabinetom.

 

Vse je bilo dogovorjeno, nato je sledila laž predsedujoče in umik

Kot smo lahko videli na samem dogodku, pa je ob prošnji predsednika vlade Janše za predvajanje posnetka prišlo do neverjetnega sprenevedanja predsedujoče: “Hvala lepa predsednik vlade, ne vem natančno, kaj je v tem videu, ampak prejeli smo ga v zadnjem trenutku.

 

K temu tudi protest premierja Janše ni pomagal: “Pred tremi urami ste prejeli video. Prepričan sem, da so službe Evropskega parlamenta dovolj dobro plačane, da v tem času pripravijo tak kratek video za projekcijo.

Ampak ne moremo ga predvajati v tem trenutku, kajti tolmači tega videoposnetka ne bodo tolmačili. Videoposnetek nam je bil poslan tik pred sejo in bili smo izjemno prožni, skušali smo vam ustreči,” se je zlagala in’ t Veldova, kar dokazuje korespondenca med Jonathanom Cornerjem iz oddelka informacijskih tehnologij Evropskega parlamenta in kabinetom predsednika vlade, ki je še več kot uro in pol pred sejo potrdil, da je vse pripravljeno za predvajanje videoposnetka. Corner je še tik pred nastopom Janše (ob 15.18 uri) ponovno potrdil, da je posnetek pripravljen, v kabinetu pa so ga ponovno opozorili, naj posnetek predvajajo po Janševem uvodnem nagovoru.

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button