Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Covid19

V torek 203 nove okužbe z novim koronavirusom

a26cf2ae832ec0341df9 testiranje za koronavirus koronavirus koronavirus splosno covid 19
Foto: Ana Kovač

V Sloveniji so v torek ob 3.391 testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 203 ljudeh, kar je največ od začetka epidemije. V bolnišnici se zdravi 86 ljudi, od tega jih je 16 na intenzivni enoti. Včeraj je umrl en bolnik, iz bolnišnice so odpustili osem ljudi.

V Sloveniji so od začetka epidemije okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 5.690 ljudeh. Trenutno je v državi aktivno okuženih 1.736 ljudi. Rekordno število okužb smo v Sloveniji nazadnje zabeležili pretekli četrtek – 192.

Primerjava po tednih: število novih okužb narašča

Primerjava po tednih kaže, da zadnjih šest tednov na posamezen dan vedno potrdimo več okužb v primerjavi s tednom prej. Tudi v ponedeljek, ko smo potrdili 99 primerov, je šlo za povišanje v primerjavi s ponedeljkom pred tednom dni.

Največ novih okužb v Ljubljani

Največ novih okužb so včeraj potrdili v Ljubljani (37), devet okužb so potrdili v Kranju, sedem v Kamniku, po šest pa v Mariboru, Celju, Zagorju ob Savi in Lukovici, kažejo podatki sledilnika covid-19. Podatke za preostale občine si lahko ogledate tukaj.

 

Štirje zaposleni iz slovenjgraške bolnišnice so se okužili v domačem okolju

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je trenutno okužba z novim koronavirusom potrjena pri štirih zaposlenih, vsi so se okužili v domačem okolju, so za STA pojasnili v bolnišnici. Vsi štirje so imeli zadnje stike s sodelavci in bolniki pred tednom dni ali več. Vsa testiranja njihovih stikov v bolnišnici so bila doslej negativna, je pojasnila strokovna direktorica bolnišnice Jana Makuc. Osem zaposlenih je sicer v karanteni.

Tudi za oba bolnika, pri katerih se je naknadno izkazalo, da sta pozitivna na novi koronavirus, epidemiološka poizvedovanja kažejo, da sta se okužila v domačem okolju. V povezavi s tem so v bolnišnici prav tako izvedli preventivno testiranje zaposlenih na več oddelkih, vsi testi so negativni. V enem od teh primerov je bolnik svoje simptome prikril, navaja STA.

Slaba sobota

V ponedeljek so v Sloveniji okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 99 ljudeh, v nedeljo pa pri 39 ljudeh. Zelo slab rezultat smo zabeležili v soboto, ko so ob 1.917 testih okužbo potrdili pri 159 ljudeh. Gre za enega najvišjih deležev pozitivnih rezultatov glede na vse opravljene teste, bil je kar 8,3-odstoten.

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...