Svet

Trump: Kitajska bi morala svetu plačati 10 bilijonov dolarjev za škodo, ki jo je povzročila s pandemijo

Nekdanji predsednik Donald Trump je v zadnji izjavi za javnost zapisal, da je imel prav glede vloge Kitajske pri pandemiji covid-19 in še enkrat ponovil zahteve, da kitajska komunistična partija plača reparacije v višini 10 bilijonov dolarjev celemu svetu.

 

V izjavi z 10. junija 2021 je nekdanji ameriški predsednik Donald Trump od kitajskih oblastnikov zahteval reparacije svetu v višini 10 bilijonov dolarjev. Trump je spomnil, da je imel sam ves čas prav glede vpletenosti Kitajske glede pandemije covid-19.

 

Do izjave je prišlo po tem, ko je bilo objavljenih več poročil, ki so nakazovala, da je za pobeg virusa SARS-CoV-2 odgovoren Wuhanski inštitut za virologijo. Osrednji mediji so pred tem vse leto sveto zatrjevali, da gre za ovrženo “teorijo zarote”. Izkazalo se je, da so resnico skrivali ravno svetovni znanstveniki, ki so pomagali financirati nevaren razvoj virusov v Wuhanu pod pretvezo, da gre za raziskovanje potencialnih izbruhov pandemije. Z drugimi besedami, šlo je za razvoj bioorožja.

Image

Trump se je v sporočilu za javnost obregnil tudi ob glavnega svetovalca Bele hiše na področju zdravstva dr. Anthonyja Faucija, ki mu je za časa pandemije povzročil nemalo sivih las. “Dr. Fauci rad govori, da je “znanost”, medtem ko je v resnici zgolj znanstvena fantastika,” je zapisal Trump.

 

Po poročanju RT je Fauci že februarja 2020 vedel, da je stopnja prenosa okužbe s covid-19 med otroki zelo nizka, a je vseeno svaril pred odpiranjem šol ob začetku novega šolskega leta jeseni, s čimer se Trump ni strinjal.

Največja nevarnost za ZDA podnebne spremembe?


Trump je v svojem sporočilu ravno tako pozval ameriškega predsednika Joeja Bidna, naj nažene svoje vojaške svetovalce ter Združeni štab oboroženih sil ZDA, ker je označil podnebne spremembe za največjo grožnjo ameriški varnosti. “Biden je ravno rekel, da so mu v Združenem štabu Oboroženih sil ZDA rekli, da podnebne spremembe predstavljajo največjo grožnjo za nas.” Pri tem jih je Trump, če so Bidnu v združenem štabu to res povedali, označil za nesposobne.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button