Slovenija

Tak scenarij pripravlja Tjaša Slokar Kos

V četrtek naj bi bila opažena v Vevčah na zabavi agencije za ustvarjanje javnega mnenja Ninamedia, nocoj je pod uredniško taktirko Tjaše Slokar Kos izšla posebna #fakenews edicija oddaje 24ur na PopTV.

Tako kot Ninamedia ne meri, ampak skuša ustvarjati javno mnenje, tudi Slokar Kosova počne točno to. Ker je težko verjeti, da tako slabo šteje. Ali da se nekdo kot urednik podpiše pod laži, kot jih je v petek, 18. junija zvečer, gledalcem trosil reporter Marko Gregorc.

 

To je posnetek strani, ko se je Marko Gregorc javljal izpred posloplja državnega zbora z besedami: “Ja, uradni konec epidemije očitno ni vplival na število protestnikov. Prejšnji teden, ko je epidemija še bila, se jih je zbralo po štetju policije približno 800, danes pa lahko vidimo, ja, nekaj 100 protestnikov približno tukaj v središču Ljubljane. No, glavno sporočilo današnjih protestov pa je orbanizacija države, tako ekonomska, vedo več madžarskih podjetij stopa na slovenski trg, oziroma vedno več Madžari kupujejo naša podjetja. Po drugi strani pa je protestnike tudi strah, da se Janša vse preveč vzgleduje po svojem vzorniku Viktorju Orbanu, za slednjega pa so protestniki prepričani, da v Evropi velja za kršitelja človekovih pravic.”

 

Gregorc se je ob navedbi, da je protestnikov za njegovim hrbtom nekaj sto tudi obrnil proti kolesarjem. Ki pa jih je bilo v tistem trenutku, resnici na ljubo, le nekaj deset. Ampak očitno je bil scenarij napisan vnaprej, morebiti celo dan prej v Vevčah.

Reporter 24ur Marko Gregorc (vir: posnetek zaslona 24ur)

Gregorc navedb o orbanizaciji države ni predajal kot navedb kolesarjev, pač pa jih je postavljal kot dejstva. O novinarskem profesionalizmu pač ne duha ne sluha.

A to je bil zgolj uvod v agitpropPopTVjevsko poročanje. Scenarij, ki je nastal pod Tjašo Slokar Kos je šel še dalje, ko je iz studia voditeljica Petra Kerčmar matematika Gregorca vprašala: “Marko, imaš kakšne morda informacije, kako bodo protesti potekali prihodnji teden, ko vemo, da se bodo v Ljubljani odvile tudi slovesnosti ob tridesetletnici države?” (Sumimo, da so tudi ta del scenarija osmislili ob polni mizi v Vevčah, op.p.)

Zdaj veste. AgitpropPopTV bo do prihodnjega tedna ustvarjal mnenje, kako naj prihodnji teden, ko bo na Trgu republike potekala prireditev ob tridesetletnici osamsvojitve, poteka nasprotovanje praznovanju. Tako pač to počne odgovorna urednica informativnega in športnega programa Tjaša Slokar Kos.

Andrej Žitnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button