NogometŠportSports

Slovenski navijaški spektakel: 20.000 src v Münchnu za zgodovinski uspeh

Danes slovenski navijači pišejo novo poglavje v svoji bogati zgodovini športnega navijanja, ki bo nedvomno zaznamovalo nogometne anale. Po tem, ko je 12.000 slovenskih navijačev navdušilo s svojo strastjo na stadionu v Stuttgartu, se v Münchnu pričakuje še večja množica – kar 20.000 navijačev. Ti zvesti podporniki bodo s svojo energijo skušali slovensko nogometno reprezentanco popeljati do zgodovinskega uspeha – preboja iz skupine. Prihajajo z avtomobili, avtobusi, vlaki, letali ... in kot je leta 2017 v šali dejal Saša Dončić ob navijaškem romanju na Eurobasket v Istanbulu, le s padali ne.

Danes slovenski navijači pišejo novo poglavje v svoji bogati zgodovini športnega navijanja, ki bo nedvomno zaznamovalo nogometne anale. Po tem, ko je 12.000 slovenskih navijačev navdušilo s svojo strastjo na stadionu v Stuttgartu, se v Münchnu pričakuje še večja množica – kar 20.000 navijačev. Ti zvesti podporniki bodo s svojo energijo skušali slovensko nogometno reprezentanco popeljati do zgodovinskega uspeha – preboja iz skupine. Prihajajo z avtomobili, avtobusi, vlaki, letali … in kot je leta 2017 v šali dejal Saša Dončić ob navijaškem romanju na Eurobasket v Istanbulu, le s padali ne.

Številni Slovenci so v Nemčiji že skoraj teden dni, saj so se za otvoritveno tekmo Slovenije na Euru 2024 prejšnji vikend preselili v Stuttgart, nato pa nadaljevali v München. Uradna potovalna agencija Nogometne zveze Slovenije (NZS), Kompas, je organizirala prevoz za 50 avtobusov polnih navijačev.

Danes zjutraj je iz Ljubljane krenil tudi – že nekaj dni razprodan – navijaški vlak Slovenskih železnic (SŽ). Opremili so se z navijaškimi rekviziti in veliko dobre volje, kar je za današnji dan povsem primerno, saj verjamejo, da se bodo vrnili še boljše volje. Mnogi navijači so se proti Nemčiji podali tudi z lastnimi avtomobili, kar pomeni, da bo v Münchnu večtisočglava množica, dogajanje pa bomo ves dan spremljali tudi na naši spletni strani!

Zaradi pričakovane gneče Nogometna zveza Slovenije navijačem svetuje pravočasen odhod na stadion. “V okolici stadiona naj se začnejo zbirati okoli 11. ure,” so zapisali in dodali, da se bodo vrata stadiona odprla že ob 12. uri. NZS navijačem priporoča tudi uporabo javnega prevoza, kadar je to le mogoče, in jih poziva, da se za tekmo s Srbijo oblečejo v bele barve, saj bodo naši nogometaši igrali v belih dresih.

Na povabilo NZS in predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina si bodo tekmo ogledali tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, slovenski premier Robert Golob, njegova partnerka Tina Gaber, zunanja ministrica Tanja Fajon ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Spletno uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button