Šport

Slovenci s porazno predstavo podrli, kar so zgradili na prvi tekmi

Slovenci so že tako veljali za tihe favorite, mnogi so jih omenjali kot kandidate za osvojitev ene od kolajn, po prvi tekmi proti sicer skromnim Južnokorejcem pa so še dodatno nagnali strah v kosti tekmecev. A kaj bodo ti rekli po današnji skoraj že katastrofalni predstavi.

Ruski rokometaši, ki so na papirju skromnejša ekipa od slovenske, so bili skozi celotno tekmo boljši tekmec. Slovenci so bili premehki v obrambi in premalo odločni v napadu, za nameček jim je živce kravžljal ruski vratar Viktor Kirejev – na koncu s 15 obrambami tudi najboljši posameznik tekme. Ko je bilo pričakovati, da se bodo varovanci Ljubomirja Vranješe v drugem delu tekme zbrali in postavili stvari na svoje mesto, so tekmecem dovolili, da so ti povečevali prednost in na koncu zmagali za šest golov (31:25).

slovenija rusija

Glede uvrstitve v drugi del poraz za Slovence ne more biti usoden, saj bodo iz skupine napredovale najboljše tri ekipe. A težava tiči v tem, da se bodo rezultati prenesli, v četrtfinale pa se bosta uvrstili le dve reprezentanci iz novonastale skupine (v kateri gre pričakovati še Švedsko, Egipt in bržčas Severno Makedonijo). Je potemtakem visok poraz že uničil slovenske sanje o četrtfinalu oziroma celo kolajni?

Najboljši strelec pri skromnih Slovencih je bil Jure Dolenec s šestimi zadetki. Toliko so jih pri zmagovalcih dosegli Kiselev, Kosorotov in Soroka.

Slovenija – Rusija 25:31 (13:16)
* Dvorana Borg Al Arab, brez gledalcev, sodnika: Načevski in Nikolov (oba Severna Makedonija).

* Slovenija: Vujović, Ferlin, Skube 3, Blagotinšek 1, Henigman, Janc 2, Dolenec 6, Cingesar, Cehte, Gajić 5, Gaber 2, Zarabec, Ovniček 1, Bombač 2, Mačkovšek 3, Suholežnik.
* Rusija: Pavlenko, Kirejev, Kiselev 6, Kotov 2, Ostaščenko 2, Vasiljev 1, Kudinov 3, Ermakov 2, Šiškarev 2, Ivanov, Soroka 6, Valjulin, Andrejev, Žitnikov 1, Fokin, Kosorotov 6.
* Sedemmetrovke: Slovenija 8 (6), Rusija 3 (3).
* Izključitve: Slovenija 8, Rusija 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Rusija in Belorusija, ki sta v prvem krogu med seboj remizirala, imata tri točke, Slovenija je na tretjem mestu z dvema.

Borut Mačkovšek je po tekmi skrušeno povedal: “Mislim, da je šlo veliko stvari narobe. Že v prvem polčasu ni bilo tako kot je bilo na prvi tekmi z Južno Korejo. Proti koncu tekme smo imeli še smolo, vse ruske žoge so namreč šle v naš gol. Moram čestitati ruskemu vratarju, ki je bil zasluženo izbran za igralca tekme. Naša igra ni bila hitra. Ne vem, če smo imeli pet protinapadov. A ta tekma nas ne sme potreti. Zdaj imamo en dan premora, moramo se dobro pripraviti na Beloruse.”

Tekma med Slovenijo in Belorusijo bo v ponedeljek ob 18. uri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button