Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Slovenija

S slovenskimi melodijami izrazili podporo zaničevanemu harmonikarju Marku in slovenski kulturi!

V petek so se na Prešernovem trgu zbrali tudi slovenski harmonikarji, ki so s slovenskimi melodijami opozorili na zaničevanje slovenske narodnozabavne glasbe, ki so si jo privoščili v zadnjem tednu levičarski protestnik Donovan Pavlinec in glasbenik Magnifico.

“Prešernov trg danes. Harmonikarje, ki so zaigrali v podporo slovenski narodno-zabavni glasbi, slovenski pesmi in harmonikarju Marku, je s svojo prisotnostjo podprl predsednik stranke SLS Marjan Podobnik so včeraj zapisali na Twitter profilu stranke SLS, predsednik Podobnik pa je s svojo prisotnostjo prav tako počastil domoljubni dogodek. Na priloženih posnetkih lahko vidimo, kako harmonikarji z zelenimi kapami v skupini hodijo po Prešernovem trgu in igrajo slovensko domoljubno glasbo. 

 

Nekdo je ob tem na twitterju zapisal: “V Ljubljano smo pripeljali harmonikarje iz vse Slovenije v podporo harmonikarju Marku, nad katerim so se prejšnji teden znesli protestniki. Da se Ljubljančani spomnijo slovenskih korenin…” Kot smo pozneje ugotovili je bil neotesani režimski demonstrant, ki je s piščalko in ploskanjem napadel glasbenika na harmoniko, umetnostni zgodovinar Donovan Pavlinec. Njegov Facebook profil pa razkriva njegovo navdušenje nad tem, da je igralec Andrej Rozman Roza, Janšo poslal v p**** mater.

 

Rumeni jopiči, ki so v zadnjih dneh na spletu pozivali na včerajšnji domoljubni dogodek v počastitev slovenske glasbe, pa so ob tem zapisali: Zbor harmonikarjev na Prešernovem trgu. Na naših tleh bo igrala slovenska melodija.” Davorin Kopše, sicer nekdanji kandidat na evropskih volitvah pa je na svoje profilu zapisal: “Poleg vlade podpiram tudi slovensko kulturo in slovenski instrument – harmoniko.” Priljubljenost oziroma nepriljubljenost harmonike, kot se zdi postaja tudi nekakšen pokazatelj ali je nekdo naklonjen domoljubni Janševi vladi, slovenski kulturi in slovenski neodvisnosti ali pa je proti njej.

 

Jugonostalgični “muzikant” Magnifico, pa je pred časom potrdil, da spada k tisti drugi skupini: “Imam občutek, da je slovenska glasba vesela, z razliko od tiste druge, ki je žalostna….” “Ne samo da je vesela, ampak smešna. Kako lahko nekdo pravi, da pade v nekakšen sevdah, v neko emotivno stanje če dela tako: “đin či dim pi đim pi đim” (se ponorčuje iz načina igranja harmonike) … to je vse kot iz neke risanke. Voditelj: “… a imajo tudi kakšne besede?”. Magnifico: “Pa, karakter Slovenca zopet ni tako zelo viden. Zato moraš iti malo v globino, da bi razumel slovenski sentiment.

Na primer: vse slovenske narodne pesmi so v duru in na dva načina – imajo polko in valček, so v dvo četrtinskem ali tri četrtinskem taktu. Nimajo sedem osminskega ali devet ali enajst (osminskega takta). Mol sploh ne obstaja. Zato se pakira zelo žalostna besedila, a vse je v duru”,” je o slovenski glasbi, pred nekaj leti na televizijski postaji Al Jazeera, v srbohrvaškem jeziku razlagal glasbenik Rober Pešut – Magnifico. Ne pozabimo, Magnifico je javno izjavil, da je na plebiscitu za samostojno Slovenijo glasoval proti.

Oglas. Pomaknite se, če želite nadaljevati branje.

 

Domen Mezeg /Nova24tv.si

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Ali podpirate Vlado Janeza Janše?

Ali podpirate Vlado Janeza Janše?

Facebook

Ostali Prispevki

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Politika

Tako patetično se levičarji “igrajo” pred njihovimi nosovi, da bi reagirali in jih nato prikazovali kot fašiste!

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...

Slovenija

Nekdanji sodnik ESČP Boštjan M. Zupančič v pogovoru o ozadju Sorosovega financiranja številnih nevladnih organizacij!