Slovenija

Psihoanalitik Roman Vodeb: Mediji manipulativno pristopajo k narodu, mu perejo možgane, Nova24TV pa jih razgalja! VIDEO

Psihoanalitik Roman Vodeb je na svojem Facebook profilu objavil kritične misli nad medijskim prostorom v Sloveniji. Kot psihoanalitik pravi, da ni politično opredeljen, je po srcu na levi strani, zaradi psihoanalize pa je konzervativen.

 

V videoposnetkih je opozarjal predvsem na to, da si levica sama daje pravico nad medijskim prostorom, ker ve da ima v rokah vse mainstream medije, od časopisnih (Delo, Dnevnik, Večer, Mladina) pa do televizijskih, sedaj pa jih jezi Nova24TV, ker jih razgalja. V svojih prispevkih so enoumni, tako kot oddaja, ki jo je pripravila Martina Tita Mayer iz RTV z naslovom “Napadi na medije so napadi na demokracijo“. Kot goste so poklicali le leve “kolege”, ki vsiljujejo svoje mnenje narodu. Dejansko se ne borijo za svobodo medijev, ampak se borijo za svobodo levičarskih medijev. In njihov pristop je, da “smo novinarji vsi levi in sedaj vlada “obračunava z novinarji”, ker pristransko poročamo”. RTV pa bi morala sedaj pomagati je opozoril Vodeb, saj je očitno, da vlada ne dela “sebi v prid” z ukrepi in da bi dobila naslednje volitve, ampak trenutno dela vse, da bi zajezila epidemijo.

“In Mayerjeva naredi prispevek, ki je popolnoma spodletel in ne ve, da na dolgi rok dela škodo. Ti novinarji se borijo proti Janezu Janši, ker se bori proti levemu medijskemu monopolu, enoumju in se bori za pluralizem, za objektivno poročanje. In Mayerjeva poroča, da bi sesula in oblatila Janšo. Pokliče Delovega novinarja Petra Žerjaviča, ki se točno ve, da bo pristranski. In ta govori o brutalnem obračunavanju vlade in poročajo, da je “Evropa osupla nad našim predsednikom vlade”, je kritičen Roman Vodeb in doda, da je Evropa pravzaprav neinformirana, ne ve zakaj se gre. Janši se očita diskreditiranje ljudi, ki imajo drugačno mnenje. V resnici pa gre za boj desnice za pluralnost, za svobodo govora tudi drugače mislečih. Tudi desno konzervativno mislečih in ne le levo liberalno mislečih.

“Kot psihoanalitik ne morem biti politično opredeljen. To kritično misel pa razvijam, ker se mi ne zdi prav, da vlada v Sloveniji kontinuiteta – levo enoumje” je v videoposnetku dejal Vodeb. Mainstream mediji obvladujejo celo politično sceno, ideološko sceno s svojimi pogledi. Obvladujejo jo tako, da vsiljujejo ljudem svoje mnenje in v teh časih, ko se to ne bi smelo dogajati, tolčejo z vsemi topovi po vladi, po desnosredinski vladi, v kateri so tudi levičarji, ki skušajo popeljati državo, narod na zeleno vejo. “Na tej točki podpiram to vlado, pa ne zato ker sem desničar, tudi ne zato ker sem konservativen, ampak ker moramo v teh časih pomagati tistemu, ki se trudi popeljati Slovenijo v boljše čase, iz krize, omejiti širjenje virusa. Ne pa protestirati in izkoriščati dan OF za protivladne demonstracije.

Tukaj sem proti. Ker imam v vidu, psihoanalitično gledano, da se mora načelo ugodja nekemu narodu dvigniti na višjo raven. Da se ohrani narodu zdravje in politični pogled na covid krizo je točno takšna. In te ovce, te anarhisti, te “kulturniki”, bi pa tolkli po vladi samo zato ker ni leva. To je krivično” je oster Vodeb.

Mainstream mediji perejo narodu možgane


Z oddajami, kot je ta, “Napadi na medije so napadi na demokracijo”, Vodeb pravi, da RTV in STA manipulativno pristopajo k narodu, mu perejo možgane. “Enoumno pristopijo k neki oddaji s ponesrečenim naslovom in popolnoma zavajajo z izbiro gostov.” Enostransko obdelujejo teme, namesto da bi novinarka poklicala še kakšnega iz druge politične opcije”. Kar pa je bizarno je, da RTV mi plačujemo , “a se ne pusti kritizirati. Da ne omenjamo drugih medijev, ki pa so kapitalsko obremenjeni z levim kapitalom in so zato pristranski. Nacionalna TV pa ne sme biti pristranska in plačujemo jo, zato ker hočemo, da pluralna. Da objavlja objektivne novice, če pa so prisotni komentarji, pa morajo biti levi in desni. Slovenska nacionalna TV vključno z STA-jem je pa levo pristranska”, je dejal Vodeb.

 

Levi novinarji hitro napredujejo, ko levičarji na oblasti
Oddaje, ki so na nacionalni televiziji, imajo le enoumne novinarje, kot je Petra Lesjak Tušek, Marko MilosavljevičNataša Pirc Musar. “Vsi ti dobijo obresti v ugodju. Saj jih leva scena takoj k sebi vzame, ker z vsemi topovi tolčejo po desnici v upanju, da se jim bo levica, ko pride na oblast oddolžila. In potem lahko postane Nataša Pirc Musar direktorica TV, Milosavljevič bo na FDV, mogoče dekan”. Vodeb je še dejal, da je šele po šestih letih bil ponovno gost na RTV, saj je nazadnje bil očitno preveč kritičen do levice saj je kot levičar dejal da je takšno pranje možganov nedopustno “Zapadli ste v anarhizem, ščuvate kulturnike, naloga kulturnikov danes je, da so aktivisti levice. In leva scena podkupuje levo volilno telo tako, da jim plačuje službo tako, da pravi, ko bomo mi na oblasti, boste vi z vašimi nebulozami in umetnostjo imeli vse to financirano. Volite nas, protestirajte, sesuvajte oblast, ker boste pri nas živeli dobro”.

 

KUL in levica ne premore niti enega razumnega človeka

Levosredniske vlade, LMŠ ali KUL nimajo več kompasa, je kritičen Vodeb. “In taka leva sredina tudi, če se konsolidira za naslednje volitve, ne bo mogla zmagati, ker jih ne vodi nek um, nek ideolog, ki bi bil preudaren, ki bi pošteno gledal na neko situacijo in vedel, da se zdaj splača biti lojalen vladi, ker nas vodi iz krize. In da bi anarhiste, ki tako vneto protestirajo, z nekim Jenullom na čelu, sedaj ukrotili. Saj nimajo nekoga, ki je vsaj kanček pameten, ki ima neko razsodno moč.”  Nihče tega v levici žal ne premore, nihče ni bil toliko razsoden v KUL-u.

Jaša Jenull “vodja protestov” (Foto: posnetek zaslona)

Predsednico Društva novinarjev Slovenije moti, da se bo sedaj medijski prostor pluraliziral

V oddaji je nastopila tudi predsednica DNS Petra Lesjak Tušek, ki drugega ne počne kot da tolče po desnici. “In zdaj jo moti, da si je desnica pomagala z madžarskim kapitalom, se meče na trepalnice in joka in stoka, ker jo moti madžarski kapital, ki pa bo pluraliziral medijsko sceno” je oster Vodeb. “Nova24TV, ki je edina desna. Sedaj pa je menda madžarski kapital prišel še na Siol in Planet, kaj še se začne tudi tam pluralizem pojavljati. In kaj če se ugasne STA, potem bomo imeli premalo levih medijev, potem bo začeli ljudje pluralno razmišljati. Predsednica novinarskega društva tako razmišlja, je v svojih videoposnetkih sarkastičen Vodeb. Tuškova je še dejala, da se z madžarskim kapitalom ustanavlja vzporedni medijski prostor (beri ne več levi, ampak tudi desni mediji), ki je podaljšana roka oblasti, in želi širiti ideologijo, ki je polna sovraštva. Tu se Vodeb prav razburi in pravi da če nekdo gleda konservativno na družbo, je za njih kar sovražen. “Jaz sem ploskal Orbanu, ker je preprečil širjenje feminizma na univerzah. Je zajezil pranje možganov, ki se dogaja na FDV-ju, na Filozofski fakulteti, na fakulteti za socialno delo, kjer so ukinili spol. Perejo možgane študentom z LGBT, teorijo spola in feminizmom. In to je za njih sovraštvo”. Kot predsednica novinarskega društva tako ne bi smela govoriti. “V resnici ima nad mainstream mediji oblast leva globoka država. Levica ima tak nadzor, da grejo v eter le enoumne informacije. V vseh oddajah gostijo samo leve intelektualce”.

Predsednica Društva novinarjev Slovenije Petra Lesjak Tušek. (Foto: STA)

 

Namesto, da bi RTV pomagala razbiti teorije zarote, razkrinkala razne Potrče, da bi pomagala pri zajezitvi epidemije, se Musarjeva v omenjeni huduje nad Nova24TV, da je zdaj postala “vladni medij”. “V teh časih, bi morala biti RTV tista, ki to pomaga, ker se vlada trudi ne ohraniti oblast, ampak zajeziti krizo. Ta narod pa ne trpi neugodja, ukrepov. Vlada ne dela tako, da bi dobila naslednje volitve na tak način, ampak se trudi zajeziti krizo, to dela tudi Simona KustecZdravko PočivalšekMilan Krek. Levi mediji pa spotikajo vlado, tako da podpirajo zarotnike, anarhiste, ki jim grejo na živce ukrepi,” še meni Vodeb.

 

Anita Gužvič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button