Slovenija

Protesti so tempirana epidemiološka bomba levice.Organizatorka v Zasavju je članica LMŠ Emanuela Škalonja!

Nekatere stvari se nikoli ne spremenijo. Ena od takšnih stvari je število novih okužb s covidom-19, ki navkljub vsem vladnim ukrepom ostaja konstanta. Druga stalnica v Sloveniji so osrednji mediji na čelu z RTV Slovenija in leva opozicija, ki s svojim destruktivnim ravnanjem onemogočajo, da bi ukrepi za zajezitev pandemije lahko kdaj sploh učinkovali.

 

Te dni se zato najbolj trudijo v LMŠ, njihova kandidatka na parlamentarnih volitvah Emanuela Škalonja je namreč v vlogi predsednice sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi organizirala shod, ki naj bi se ga udeležilo okoli 200 ljudi. Starši so s seboj privlekli tudi otroke.

Ne gre se čuditi, da so na RTV Slovenija zamolčali politične vezi posameznikov ki napadajo delo vlade. Lani so tako ob napletanju o “neprimernosti” in “nepotrebnosti” stotih ventilatorjev, ki jih je Sloveniji dobavilo podjetje Geneplanet kot neodvisnega strokovnjaka predstavljali zdravnika Riharda Knaflja. “Pozabili” pa so omeniti, da je Knafelj kader iz vrst LMŠ za katero je tudi pisal predvolilni program. Ravno tako se je kasneje izkazalo, da je Knafelj lobiral za nakup ventilatorjev, ki niso imeli ustreznih certifikatov in so v resnici veljali za nevarne pacientom.

 

Tokrat so na RTV Slovenija v ospredje postavili predsednice sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi, Emanuelo Škalonja. Ne zaradi politike, temveč zaradi otrok, so skušali upravičiti nelegalen protest s katerim ni šlo za nič drugega kot kršenje odloka o prepovedi zbiranja v času epidemije covid 19. Na RTV Slovenija so seveda “pozabili” omeniti, da je Škalonja na parlamentarnih volitvah 2018 kandidirala na listi LMŠ.

 

Kakor so 7. novembra 2018 razložili na Facebook profilu Stranke LMŠ Zagorje ob Savi, je Škalonja na njihovi listi kandidirala “ker ima veliko idej, katere lahko izboljšajo naš domači kraj, ker povezujemo vse generacije in vsa znanja vsakega posameznika.” Očitno so ideje za izboljšanje domačega kraja aktivno sodelovanje in organiziranje shodov v katerih se izrablja otroke za napad na delo vlade, medtem, ko so sami razlog zakaj otroci ne morejo v šole. Ne držijo se predpisanih ukrepov, ki bi omogočili vrnitev otrok k pouku v šoli.

Poziv članice LMŠ Emanuele Škalonja k udeležbi shoda proti vladnim ukrepom (foto: Facebook)

“Kot predstavnica sveta staršev OŠ Toneta Okrogarja pozivam vse starše, da v znak protesta o ponovnem zaprtju šol v PONEDELJEK na prag šolskega vhoda položimo šolske torbe do 10. ure, pri tem pa prosim vse starše da upoštevate vsa navodila NIJZ, da nas ne bodo zaj…. kako smo neodgovorni,” je na Facebooku pozivala Škalonja.

Pri tem je uporabnike Facebooka prosila, da njeno objavo delijo, “da jo vidi čim več staršev zasavske regije, lahko tudi po celi Sloveniji in pokažimo, da si naši otroci zaslužijo znanje” in “da me predstavniki Sveta staršev posnemajo in na vseh zasavskih šolah storijo in pozovejo starše, da položijo šolske torbe pred šolo.”

Objava kandidatke LMŠ Emanuele Škalonja na Facebooku (foto: Facebook)

Škalonja je od takrat po vsem sodeč izbrisala svoj Facebook profil in to z dobrim razlogom. Kajti hitro je postalo jasno, zakaj si tako zelo želi, da bi otroci spet lahko šli nazaj v šolo. Ne zaradi znanja, temveč zaradi ostalih spornih objav. V uredništvo Nova24TV smo namreč prejeli posnetek zaslona ene take objave Škalonjeve na kateri je 26. januarja ob 9:41 zjutraj objavila “V ŠOLI SMO …. Mami pa na off ….” in zraven pripela fotografijo z dobro načeto steklenico gina. Njen napis je spremljala množica nasmejanih in razigranih emotikonov.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button