KulturaSlovenija

“Poštenjak” raper Zlatko ukradel idejo za svojo novo pesem kar drugemu raperju

V naše uredništvo smo prejeli zanimivo elektronsko pismo, ki razkriva, kako je raper Zlatko prišel do ideje za novo pesem in videospot s križem.

“UNIKATNI” ZLATKO IDEJO POBRAL RAPERJU VITTORIJU

Zgodba se je začela 7 februarja 2021. Takrat naj bi mariborski reper Vittori, poslal sporočilo slovenskemu raperju Zlatanu Čordiću Zlatkotu, če bi podelil njegov nov videospot in na to dobil od Zlatka tudi odgovor: “Hvala za poslano, si bom preposlušal, ti si izvajalec, mirno noč”. Čez nekaj časa pa je, nebodigatreba, Zlatko izdal videospot s skoraj identično vizualno vsebino vendar z drugačnim sporočilom. Vittori namreč sporoča da vsak nosi v življenju svoj križ ter na svoj način trpi, Zlatko pa je s križem (pred največjim krščanskim praznikom) razburjal kristjane.

Tako je to, če Zlatku predstavte nekaj novega in unikatnega, pa se takoj loti kopije? Ko smo pregledali oba video spota smo opazili zanimive identičnosti: Križ, ki ga nosita eden in drugi je enak, kot tudi rumeni podnapisi, začetek videa / prihod Zlatka. ki nosi križ je prav tako podoben začetku prihoda Vittorija. Znano je da je Zlatko kontroverzen ter “kreativen” oz. unikaten… kar pa se vedno bolj zdi , da mu zmanjkuje idej in rad “pokrade” oz. dobi inspiracijo od manj znanih izvajalcev.

Ideja s križem tako očitno ni zrasla na Zlatkovem zelniku. Pomankanje idej in pomanjkanje inspiracije pa je pri Zlatku očitna, ali pa je Zlatko za režiserje imel preveč leve in neproduktivne ljudi?

Video izvajalca Vittorija:

Video Zlatka Čordića:

PM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button