Informer
Spletni posrednik informacij

Policija podala pojasnila glede petkovega protesta: “Shod je bil nezakonit, posamezniki so bili oboroženi s palicami in pirotehniko”

0

V nekaterih mainstream medijih so se pojavile laži, da naj bi policija na petkovem nezakonitem protestu prekoračila fizično silo in ravnali neprofesionalno.

Policija je podala obvestilo za javnost, v katerem so sporočili, da vse očitke zavračajo, ter da so pri petkovih protestnikih zaznali nevarne predmete, kot so palice in pirotehnika. Spodaj objavljamo nelektorirano policijsko obvestilo za javnost.

“V javnosti se glede ukrepov policije na protestnem shodu policije pojavljajo očitki, da je bila uporaba sile prekomerna, da so policisti sami izzvali protestnike, da so bili v postopkih žaljivi, ter da so ciljno izvajali postopke tudi glede na rasno, versko ali drugo pripadnost. Vse očitke v policiji zavračamo. Uvodoma pojasnjujemo, da policija nikakor ne ovira pravice do mirnega zbiranja ljudi. Glede petkovega shoda pa, da je šlo za neprijavljen shod. Policisti so že pred shodom zaznali posameznike, ki so prinašali predmete, ki jih ni dovoljeno prinašati na shod, šlo je za palice in pirotehniko”.

Naj spomnimo, da so bili na zadnjem petkovem protestu glavni akterji Palestinci in ostali Arabci, po protestu pa so pred Judovskim kulturnim domom v Ljubljani odjeknili streli pištole. Policija še preiskuje, ali so dogodki povezani.

Foto Twitter
Izvor/Avtor NTA
Objavite komentar