Črna kronika

Policija našla storilca! kdo je vrgel molotovko skozi okno občinske svetnice LMŠ

Medtem, ko se je Šarec motovilil, kdo je skozi okno občinske svetnice LMŠ vrgel molotovko in povzročil materialno škodo, je policija razkrila ozadje napada.

 

Dejanja obtožen mladoletnik

Levi mediji so bili zagotovo zaprepadeni ob novici, da dejanje, napada z molotovko ni osumljen nihče od podpornikov ali celo pripadnikov stranke SDS, ampak je le šlo za čisto objestnost mladoletnega fanta. Po intenzivni preiskavi so z zbiranjem obvestil in materialnimi dokazi kriminalisti potrdili utemeljen sum in zaradi povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili 17-letnika iz Črnomlja. V preiskavi so ugotovili, da je pred tem na domačem dvorišču opravil tudi preizkus delovanja zažigalne steklenice in to tudi posnel, je razkril vodja sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto France Božičnik.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je zagrožena zaporna kazen do pet let zapora, saj je bila s požarom povzročena nevarnost za življenja ljudi. Kazenski zakonik določa, da se mladoletniku, ki je bil ob storitvi kaznivega dejanja že star 16 let, pa še ni bil star 18 let (starejši mladoletnik) smejo izreči vzgojni ukrepi (ukor, navodila in prepovedi, nadzorstvo organa socialnega varstva, oddaja v vzgojni zavod, oddaja v prevzgojni dom, oddaja v zavod za usposabljanje). Izjemoma se mu sme izreči tudi denarna kazen ali mladoletniški zapor.

Dejanje, torej ni imelo političnega pridiha, kot to rado govorijo v LMŠ. In le koga bi dejansko zanimala neka neznana mestna svetnica, da bi zaradi njene politčne pripadnice v njeno okno vrgel molotovko?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button