Svet

[Od junaka do bedaka] Za kriptokomuniste, ki se skrivajo za pojmom humanizma, Richard Dawkins ni več junak, ampak “padli angel”!

Richard Dawkins, svetovno znani ateist in dolgoletni promotor darvinizma – zame kot mladoletnega ignoramusa najprej navdih, nato kot študenta filozofije, ki se je bližal katolištvu, in na njegovi knjigi Bog kot zabloda delal prve logične analize, predmet posmeha – je ostal brez nagrade humanističnega društva.

Zadeva je na nek način podobna kot ko so novinarju Sebastjanu Erlahu odvzeli Meškovo nagrado, češ, zdaj pa je rekel nekaj takega, zaradi česar si ne zasluži nositi nagrade, imenovane po angelu. Ali nekaj takega. Erlah je takrat bil žrtev vazelinske desnice, Dawkins pa je tukaj žrtev levičarjev, progresivcev, komunistov. Tudi njega izdajajo njegovi, ker si je drznil iti čez rob, zarisan med boomersko levico, ki je bolj based od boomerske desnice – in woke levico, ki je manifestacija poskusov izboljševanja sveta po ridikuloznem univerzalističnem principu, pripeljanem do absurda. Principu, ki predpostavlja jahanje moralnega osla za popolne ljudi, ki potem sodijo, ne da bi za svoje sodbe morali izstavljati “epistemološke račune”.

Česa naj bi bil kriv po mnenju komunistov iz vrst humanističnega društva in kaj nam to pove o humanizmu – česar doslej še nismo zagotovo vedeli? Večkrat naj bi tvitnil nekaj, s čimer naj bi pod krinko spodbujanja k znanstvenim razpravam – žalil ali prikrito napadal marginalne skupine. Najprej je to bilo z muslimani, nato s transgenderji. Ker horizont framasonskega, če se malo skrivnostno in porogljivo izrazim, boja proti tradicionalni cerkvi, niso več racionalni fundamenti vere – razprava ateizem – teizem – Dawkins ni več potreben niti zaželjen in najbrž mu bodo pred smrtjo še nastavili kakšno afero spolnega nadlegovanja. Napoved: tako potisnjen v kot se bo pred smrtjo spokoril, levičarji pa bodo dobili podkrepitev prepričanja, da je heretik in vsesplošno slab človek, ki jih je zavedel s svojo elokventnostjo.

Za zanimivost, nekaj članov “humanističnega združenja”, ki je izglasovalo, da se mu odvzame nagrada:

Tudi ateistično društvo je pokazalo, da je zgolj humanistično društvo in s tem – komunistično društvo:

Aleš Ernecl, glavni urednik NTA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button