Slovenija

Novinar Boris Vasev znova povzroča sramoto RTV: Drogove za izobešanje zastav bi uporabil za “obešanje izdajalcev bele rase”

Radikalni podpornik Hamasa in novinar RTV Slovenija Boris Vasev je ponovno doživel izpad sejanja nestrpnosti. Na Twitterju je objavil sliko drogov nasproti parlamenta, namenjenih izobešanju zastav in zapisal: “Za obešanje izdajalcev bele rase.” Le kako njegove izjave komentirajo na javni RTV, kjer je zaposlen Vasev in naj bi predstavljala okolje strpnosti, pluralnosti, objektivnosti.

 

“Za obešanje izdajalcev bele rase,” je zapisal na Twitterju novinar RTV in po nekaterih informacijah tudi podpornik Hamasa, Boris Vasev. Zraven je pripel sliko drogov pred državnim zborom, ki naj bi bili namenjeni očitno za obešanje političnih nasprotnikov. Izjave pašejo v kontekst praznovanja levičarskega “Božiča” – praznovanja dneva OF in maščevanja nad domobranci. Takšne izjave so za novinarja, ki pa celo prihaja iz javne televizije, popolnoma zavržne.

 

Kot kaže je Vasev bolj politični aktivist, kot pa novinar. S hujskanjem je protestnikom za današnji protest podal še dodaten polet, kar pa še povečuje sovražno nastrojenost med ljudmi. Vsak ima pravico do nestrinjanja, a od novinarja se vsekakor pričakuje objektivnost. Še manj pa bi pričakovali izjave o tem, da bi bilo potrebno nekoga ubiti. Kot kaže, so levičarji tudi dandanes sposobni tudi tega, saj grožnje že dlje časa spodbujajo na različne načine.

To pa ni njegov edini izpad na družabnih omrežjih. Februarja je obtožil SDS, da želi določen del priseljencev izgnati in postreliti migrante na meji, zraven pa preganjati levičarje. “SDS: čefurje izgnat, muslimane na meji postrelit, levičarje preganjat,” je navedel neresnične obtožbe v javnosti. Že takrat se je javnost kritično odzvala na njegove izpade. “Takšne izjave se ne spodobijo državnemu uradniku, kar bi morali njegovi šefi sankcionirati,” so bili kritični.

Na obnašanje Vasova pa je pred kratkim opozoril tudi urednik Siola, Peter Jančič“Pazite to podtikanje novinarja MMC, da bi opravičil javne grožnje s smrtjo in to predsedniku desnosredinske stranke, ki ni skrajnež, ki nima nič s fašizmom, ki je osebno prispeval, da smo svobodna država in ne več diktatura. Tako so v komunizmu eliminirali nasprotnike. Udba stil,” je dejal Jančič, medtem ko mu je Vasov očital fašizem samo za to, da lahko opravičuje grožnje s smrtjo. Tem grožnjam pa se je očitno pridružil kar sam Vasov, ki bi na vislice obesil politične nasprotnike.

Sara Rančigaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button