DružbaSlovenija

Niti STA niti RTV Slovenija niti 24ur niso še uspele niti z besedo poročati o primitivnem napadu Tee Jarc!?VIDEO

Predsednica sindikata Mladi plus Tea Jarc, vidno ime na petkovih protivladnih protestih, se je skupaj s svojimi somišljeniki na Kredarici spravila na predsednika vlade Janeza Janšo in ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa.

 

Če bi človek pričakoval, da bodo o tem, vsaj z besedo poročali na javni RTV Slovenija in Slovenski tiskovni agenciji, se je uštel. O incidentu ni namreč ne duha ne sluha. Nič drugače ni portalu 24ur.

“Skoraj neverjetno se zdi, da niti STA niti RTV Slovenija niti 24ur po 10 urah še vedno niti besedice ne o včerajšnjem skrajno primitivnem napadu Tee Jarc na Janeza Janšo,” je kritično poudaril direktor Urada Vlade za komuniciranje (UKOM) Uroš Urbanija in povprašal naslednje: Pa kaj čakajo na navodila, kaj morajo napisati, da se vidi na posnetku?”

V gorah se načeloma srečujejo ljubitelji gora in narave, ki si občasno med seboj izmenjajo kakšno lepo besedo. V petek pa temu ni bilo tako, saj se na misijo na najvišjo slovensko goro odpravila Tea Jarc in njeni somišljeniki, ki ne skrivajo svoje goreče želje po zamenjavi oblasti.

Glede na to, da se je posnetek, iz katerega je dobro razvidno, kako je Jarčeva verbalno napadla predsednika vlade, kot blisk razširil po družbenih omrežjih, je težko verjeti, da so na RTV Slovenija, STA in 24ur spregledali novico. V primeru, da bi šlo za koga drugega, ki je v skladu z njihovo politično linijo, bi bila situacija nedvomno povsem drugačna.

Posnetki zaslona naslovnic medijev ob 9:50

Foto: Posnetek zaslona
Foto: Posnetek zaslona RTV SLO
Foto: Posnetek zaslona 24ur

To, da se spregleda incidente kot je bil ta, je žalostno, saj je dolžnost medijev, da informirajo javnost ne glede na politično prepričanje ali kakšno drugo okoliščino. Konec koncev ne more biti normalno, da se na takšen primitiven način spravlja na nekoga, ker ti pač ni v volji. Takšna agresija lahko vodi v nasilje, zato je nujno, da se o tem govori in dejanje obsodi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button