Informer
Spletni posrednik informacij

Nemška pivska ekstravaganca Oktoberfest je bila drugo leto zapored odpovedana zaradi COVIDA-19

0

Nemška pivska ekstravaganca Oktoberfest, ki naj bi od 18. septembra do 3. oktobra v Münchnu združila na stotine tisoč ljudi, je že drugo leto zapored odpovedana zaradi pandemije COVID-19, je v ponedeljek sporočil bavarski državni voditelj.

Zdravstvene razmere ostajajo preveč »negotove,« da bi se »najobsežnejše srečanje vseh,« zgodilo jeseni, je na tiskovni konferenci dejal bavarski minister- predsednik Markus Söder. Münchenski župan Dieter Reiter je napoved označil za »grenko,« a dejal, da »za večino vsekakor ne preseneča.«Po ocenah vsako leto München obišče več kot 6,3 milijona ljudi, da se udeležidogodka.

Reiter je dejal, da čeprav bo »velik del ljudi v Nemčiji in morda v Evropi« cepljen do septembra, »pandemija po vsem svetu še ne bo končana« in da obstaja tveganje, da se nekateri ljudje okužijo s COVID-19 med festivalom »je preprosto preveliko.«

Nemčija je trenutno sredi zaprtja, ki vključuje prepoved velikih shodov, s stopnjo okužb 146,9 tedensko novih okužb na 100.000 prebivalcev. Po podatkih državnega centra za nadzor bolezni, Inštituta Robert Koch, je Bavarska nekoliko nižja od državnega povprečja s 145,4 novih tedenskih okužb na 100.000.

Po odpovedi Oktoberfesta lani je približno 50 pivnic v južnem nemškem mestu in drugih obratih po strogih smernicah gostilo manjše zabave, župan Dieter Reiter pa je izrazil upanje, da bo spet mogoče odpreti pivske vrtove in terase na prostem z določenimi omejitvami.

Odpoved se je zgodila manj kot dva tedna po tem, ko je nemški parlament uvedel zvezno zakonodajo o »zaviranju v sili,« ki načrtuje uveljavitev enotnega sklopa omejitev na območjih, kjer je stopnja incidence tri zaporedne dni višja od 100 novih okužb na 100.000 prebivalcev . Te omejitve vključujejo zaprtje nebistvenih trgovin, omejitve gospodinjskih srečanj in nočno policijsko uro, ki se začne ob 22. uri.

Foto Facebook
Izvor/Avtor NTA
Objavite komentar