Svet

Nadškof Viganò: “Globoka država je izvedla največjo volilno prevaro v zgodovini, da bi zagotovila poraz človeka, ki je močno nasprotoval vzpostavitvi novega svetovnega reda!”

Nekdanji nuncij v ZDA nadškof Carlo Maria Viganò se je v zvezi z dogajanjem v ZDA na ameriške katoličane obrnil s posebnim javnim pismom. Kot pravi, ga skrbi usoda države, saj so volilni izidi še vedno negotovi.

“Novice o volilnih prevarah se množijo kljub sramotnim poskusom osrednjih medijev, da cenzurirajo resnico in s tem svojemu kandidatu dali prednost. Obstajajo celo države, v katerih je število glasov večje od števila volivcev; pri drugih se zdi, da je glasovanje po pošti izključno naklonjeno Joeju Bidnupotem so še tiste, pri katerih je bilo brez razloga ustavljeno štetje glasovnic,” je zapisal. Kot poudarja, so vse prevare vedno v prid Bidnu in v škodo Donaldu Trumpu.

Vigano ob tem opozarja, da se že nekaj mesecev dogaja manipulacijah v medijih, saj so cenzurirali novice o prevarah ene od vpletenih opcij. Videli smo, da se je globoka država že vnaprej organizirala, da je izvedla najbolj ogromno volilno prevaro v zgodovini in da bi zagotovila poraz človeka, ki je močno nasprotoval vzpostavitvi novega svetovnega reda, kot ga želijo otroci teme. V tej bitki vam ni uspelo, kot je vaša sveta dolžnost, dati svoj prispevek tako, da se postavite na stran dobrega. Drugi, zasužnjeni z razvadami ali zaslepljeni s peklenskim sovraštvom do našega Gospoda, so stopili na stran Zla,” piše nadškof.

Rožni venec (foto: Pixabay)

“Ne mislite, da otroci teme delujejo pošteno in ne bodite šokirani, če delujejo z zavajanjem. Ali morda verjamete, da so Satanovi sledilci pošteni, iskreni in zvesti? Gospod nas je svaril pred hudičem: “Bil je morilec že od začetka in ne stoji v resnici, ker v njem ni resnice. Ko govori laž, govori po značaju, ker je lažnivec in oče laži “(Jn 8,44),” je oster nekdanji apostolski nuncij v ZDA. Ob tem je pozval k molitvi rožnega venca, pri čemer naj se obračajo na Božjo Mater. “Molite z iskreno dušo, s čistim srcem, v gotovosti, da boste slišani in uslišani. Prosite jo – ona, ki je pomoč kristjanom, Auxilium Christianorum – da premaga sile sovražnika; prosite jo – ona, ki je grozna kot vojska, postavljena v bojni sklop (Pesem 6:10) – naj zmago podeli silam Dobrega in silam Zla zada ponižujoč poraz.” Te molitve ne bodo ostale neuslišane, pravi. “Vsi vzemite v roke to duhovno orožje, pred katerim se Satan in njegovi poslušniki besno umikajo, ker se bojijo Presvete Device, ki je vsemogočna po milosti,” je zapisal.

“Ne dovolite, da bi vas prevare sovražnika odvrnile, še bolj v tej strašni uri, ko si drznost laži in prevare upa izzvati nebesa. Ure naših nasprotnikov so štete, če boste molili, če bomo vsi molili z vero in z resnično gorečnostjo dobrodelnosti. Naj Gospod dovoli, da se iz vaših domov, vaših cerkva in vaših ulic dvigne en sam pobožen in zvest glas! Ta glas ne bo ostal neslišan, ker bo to glas ljudi, ki vpije, v trenutku, ko nevihta najbolj močno divja: “Reši nas, Gospod, propadamo!” (Mt 8:25). Dnevi, ki nas čakajo, so dragocena priložnost za vse vas in za tiste, ki se vam duhovno pridružijo z vseh koncev sveta. Imate čast in privilegij, da lahko sodelujete pri zmagi te duhovne bitke in uporabljate močno orožje svetega rožnega venca, kot so to storili naši očetje v Lepantu, da bi odvrnili sovražne vojske. Molite z gotovostjo obljube našega Gospoda: »Prosite in dano vam bo, iščite in našli boste, trkajte in vrata se vam bodo odprla« (Lk 11,9). Kralj kraljev, od katerega prosite odrešitev svojega naroda, bo nagradil vašo vero. Vaše pričevanje, zapomnite si to, se bo dotaknilo srca našega Gospoda in pomnožilo nebeške milosti, ki so bolj kot kdaj koli prej nujne za dosego zmage,” je svoj poziv zaključil Vigano.

Pavel Gorenčič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button