Informer
Spletni posrednik informacij

Madžarska: Pravosodna ministrica Judit Varga obsodila “zahodne dvojne standarde”

0

Pravosodna ministrica Judit Varga je na Facebooku ostro obsodila “hinavske zahodne dvojne standarde”. Varga je v svoji objavi z naslovom “Dvojni standardi iz Berlina” dejala, da sta nemška kanclerka Angela Merkel in vodja Evropske narodne stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber med razpravo v sredo kritizirala države, ki so odobrile vzhodna cepiva.

Dejala je, da so te države to storile zaradi “počasnega in nejasnega postopka preverjanja Evropske agencije za zdravila”.

Tudi če zanemarimo dejstvo, da so ta cepiva, ki so jih testirali najboljši madžarski strokovnjaki, prav tako učinkovita in varna kot cepiva njihovih zahodnih kolegov, še vedno ne smemo pozabiti, da je marca gospa Merkel sama dejala, da bo Nemčija, če ne bo javnega naročanja cepiva Sputnik na ravni EU, morala to urediti sama.”

“Kaj se dogaja? Madžarska ne more iti po svoji poti, samo Nemčija?”.

Varga je še dejala, da je “res velik preobrat v zgodbi, da je član CDU saksonski minister Michael Kretschmer obiskal Rusijo in napovedal, da Nemčija namerava to poletje kupiti 30 milijonov odmerkov cepiva Sputnik V”.

Hkrati pa je poudarila dejstvo, da je več kot tretjina madžarskega prebivalstva prejela vsaj prvi odmerek koronavirusnega cepiva, kar ne bi bilo mogoče “če bi čakali na Bruselj”, je dejala.

“Uspeh madžarskega javnega naročanja cepiva potrjuje dejstvo, da se vse več držav članic, vključno z Nemčijo, odpira cepivom, proizvedenim na vzhodni strani sveta,” je dodala.

Foto Zsolt Szigetváry/MTI
Izvor/Avtor NTA
Objavite komentar