ŠportSvet

[Video] LGBT histerija zasenčila nogometno tekmo: Aktivisti žvižgali ob predvajanju madžarske himne!

Potem, ko je UEFA pred tekmo med Madžarsko in Nemčijo zavrnila prošnjo za osvetlitev münchenske Arene Allianz v mavričnih barvah, ki bi sijale v podporo skupnosti LGBT, se je usul val nezadovoljstva s strani LGBT aktivistov. Ker pa se očitno s to odločitvijo niso zmogli sprijazniti, smo bili priča žvižganju med predvajanjem madžarske himne, manjkalo pa ni niti provokacij z LGBT zastavami. Mavrični “pride” kapetanski trak si je nadel tudi nemški golman Manuel Neuer.

Kljub temu, da UEFA ne vidi LGBT mavrice kot politični simbol, pač pa kot znak zavzemanja za bolj vključujočo in raznoliko družbo, so zavrnili zahtevo Nemške nogometne zveze (DFB), ker menijo, da ima njihova zahteva politični kontekst.

 

Šport vse bolj postaja zloraba politike in ideologij. Aktivisti so se na odločitev Uefe, da Allianz Arena zasveti mavrično, odzvali tako, da so stadion pred tekmo Nemčije in Madžarske napolnili z zastavami, lasuljami, maskami in nogavicami v podporo skupnosti LGBT. To seveda ne čudi, saj se je bilo mogoče pred vhodom v areno opremiti s promocijskim LGBT materialom.

Foto: epa

Foto: epa

Ko se je pričelo predvajati madžarsko himno, je bilo mogoče slišati žvižganje aktivistov, ki nasprotujejo madžarskemu zakonu, ki prepoveduje spodbujanje homoseksualnosti in spremembo spola med otroki. Daleč od tega, da je ostalo le pri tej provokaciji in žalitvi. Med himno je namreč na igrišče pritekel eden od gledalcev, ki je v rokah v znak protesta držal LGBT zastavo.

Kljub temu, da pri UEFI niso dovolili, da se arena obarva mavrično, so svoj znak odeli v mavrico in sporočili naslednje: “Rasizem, homofobija, seksizem in vse oblike diskriminacije so madež v naših družbah – in predstavljajo enega največjih problemov, s katerimi se igra danes sooča.” Nič čudnega tako ni, da šport že dolgo ni več samo šport, ampak poligon za promocijo levih ideologij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button