Politika

Gregor Golobič bi imel DeSUS na svoji strani, a meni, da je motiv Karla Erjavca v politiki funkcija, h kateri spada varovanje in šofer!?

Da pri KUL ne gre za neko pristno ljubezen ali vsaj zanos, lahko prepoznate že z osnovami psihoanalize. Telesna govorica, mimika, retorični zdrsi, vse to kaže na to, da tisti, ki nam jih ad nauseam kot glavne akterje servirajo osrednji mediji, tam niso na podlagi lastnih želja in zamisli, ampak po diktatu. Lutkovni mojster, čigar volja je skoraj gotovo izdahnila KUL, Gregor Golobič, trenutno potrebuje Karla Erjavca v svojih načrtih, toda Golobičevo mnenje o njem, ko je bil v politiki še aktiven, ni bilo preveč pozitivno. 

Gregor Golobič, nekdanji politik, ki je imel največ vpliva na medije in novinarsko srenjo, pa tudi na distribucijo oglaševalskega denarja prek državnih podjetij v medije, je pred časom delil svoje mnenje glede stranke DeSUS in predsednika stranke Karla Erjavca. “Stranke imajo neke programe. DeSUS je izrazito one “issue party”. Karel Erjavec je “issue” te stranke in njegova funkcija, ki ni katera koli. “Issue”, ki ga reklamira je skrb za upokojence. Resorji, ki so s tem povezani, se jih bojijo kot hudič križa. Erjavec sistematično noče ministra za delo, ker je njegov politični program status quo.” Kot minister pa moraš po besedah Golobiča delati na spremembi. “Moraš upoštevati realnost. Moraš kaj narediti,” je povedal jasno.

 

“Kaj DeSUS motivira? Kaj Karla Erjavca v politiki zanima, motiv v njegovi politiki je funkcija, h kateri spada varovanje in šofer. To je zgodba, ne koliko je ministrstvo močno. Tam je en ogromen aparat, ki to melje in servisira  tega ministra, da živi kot bubreg v loju (brezskrbno),” je izpostavil Golobič in dodal, da ta ne varuje interesov upokojencev, ki imajo nizke pokojnine. DeSUS je po besedah Golobiča stranka upokojencev z visokimi pokojninami. “V resnici ga je tisto ministrstvo zasulo- ta zgodba z odpadki. Njega je zasulo delo na realnem ministrstvu. Hitro so izkoristili politiko, da so se tega ministrstva znebili. To ni nič,” je dejal in še dodal: “Erjavčeva moč je moč države, ki ima atomsko bombo. Maš jo, uporabiti je ne moreš. On lahko grozi in izsiljuje, ampak v trenutku, ko je v opoziciji je mrtev.”

Golobič verjame, da Erjavec kot politik nima vrednot
Kot vidimo, Gregor Golobič za nekdanjega in morda bodočega predsednika DeSUS-a, Karla Erjavca, verjame, da mu ni mar za upokojence z nizkimi pokojninami in da mu predvsem, vedno in povsod gre za to, da zase pridobi funkcijo, za katero dobi službeni mercedes in lastnega šoferja. Kaj to pomeni? Da zanj verjame, da je kot politik brez vrednot in tudi brez vrlin. Da je brezkompromisni komolčar, brez hrbtenice, ki mu ni mar za nikogar drugega kot zase. In zdaj ga potrebuje, da bi KUL lahko imel dovolj glasov za konstruktivno nezaupnico ali za to, da bi KUL na naslednjih volitvah lahko sestavil koalicijo. Ne dvomimo, da je Golobič Erjavcu sposoben zagotoviti tako šoferja kot mercedes.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button