Slovenija

Društvo novinarjev Slovenije se spreneveda pri obrambi Carlove!

Eugenijo Carl so še nekaj časa, dni, tednov nazaj bila polna družbena omrežja. Natančneje, njen Facebook profil, kjer je pozivala k protestom oziroma shodom za šolo na Obali oziroma v Kopru.

 

Tega, ali je potem sama bila prisotna na shodu, sicer ne vemo, da pa s shodom nima ničesar, je laž. Ne moreš imeti 5184 sledilcev in se delati kot da nisi javna oseba, ki s svojim vedenjem na družbenih omrežjih na nikogar ne vplivaš. Te dni namreč v Obalno-kraški regiji beležijo porast okužb s covid-19, medtem ko v številnih drugih krajih število okužb pada.

Novinarsko častno razsodišče je obtožilo Eugenijo Carl, da je kršila Kodeks novinarjev Slovenije pri svojem poročanju o nekdanji ministrici Aleksandri Pivec, Društvo Novinarjev Slovenije, v katerem so po večini levičarski novinarji Slovenije, pa je skupaj s Carlovo napadlo ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, češ, da vodi nizko raven diskurza, ker naj bi jih obtožil, da širijo virus.

Minister Hojs jih seveda ni obtožil, da sami po sebi širijo virus, obtožil jih je, natančneje Eugenijo Carl, da pomagajo promovirati uporništvo proti ukrepom, da promovirajo proteste in da s tem kot trobila lahko pomagajo in tudi pomagajo širiti slabe navade. Tega predstavniki medijev ne morejo zanikati z zamahom roke, zato se trudijo s sprenevedanje, pačenjem, hiperbolizacijo, skratka z lažno prezentacijo tega, kaj naj bi minister Hojs povedal.

 

Sprenevedanje Društva novinarjev Slovenije in Carlove
Na Twitterju je njihovo sprenevedanje izgledalo tako, da so zapisali, da obsojajo neresnične obtožbe notranjega ministra Hojsa, ki je manipulativno označil novinarko Eugenijo Carl, da je kriva za porast okužb na obali. Manipulativen seveda ni bil minister Hojs, temveč društvo. Ki se mu je z zapisom na Facebooku seveda pridružila tudi Carlova.

May be an image of besedilo, ki pravi »Eugenija Carl 30 Jan Vstala Primorska. STOPIMO SKUPAJ ZA NAŠE OTROEE v NEDELJO 31.1.21 MED 10 IN 11 URO SE BOMO STARŠI SKUPAJ z OTROKI RAZPOREDILI PO SEMEDELSKI PROMENADI. ZAŽELJENO JE, DA PRINESTE S SEBOJ TUDI VAŠA SPOROČILA (TRANSPARENTE). UPOŠTEVAJMO VSA PRIPOROČILA NIJZ, OHRANJAJMO RAZDALJO IN IMEJMO MASKE S SEBOJ. VABLJENI VSI, KI VAM JE MAR ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK. -ZAČETEK BO PRI REKREACIJSKEM BEACH VOLLEY PARKU«

Neizpodbitno dejstvo je, da je Carlova na svojem Facebooku širila, promovirala shod. Carlova ima na Facebooku skoraj 5500 sledilcev, javne osebe in mediji ne morejo igrati Poncijev Pilatov. In uradni podatki kažejo, da prav Obalno kraška regija in Koper beležita rast okuženih.

Novinarsko razsodišče obsodilo Carlovo kršitve kodeksa
Že zato, ker ti novinarji stojijo in padejo s svojim moralizmom, jim je treba nasproti postaviti njihovo orožje. Pred dvema dnevoma je STA poročal, da je častno novinarsko razsodišče novinarka Carlova v prispevku o nočitvah Pivčeve v videoposnetku prikazala račun, na katerem sta bili navedeni tudi imeni dveh otrok, ki sta še mladoletna in nista javni osebnosti. Po mnenju razsodišča okrepitev kredibilnosti zgodbe ne more biti argument za poseganje v njuno zasebnost.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button