NogometŠportSvet

Demiral suspendiran: UEFA ukrepa po kontroverzni gesti!

UEFA naj bi izrekla kazen turškemu nogometašu Merihu Demiralu zaradi geste, ki jo je izvedel med tekmo osmine finala proti Avstriji. Demiral je po doseganju obeh golov v zmagi s 2:1 uporabil gesto, povezano s simbolom "Sivih volkov", kar je sprožilo kontroverzo in kritike.

UEFA naj bi izrekla kazen turškemu nogometašu Merihu Demiralu zaradi geste, ki jo je izvedel med tekmo osmine finala proti Avstriji. Demiral je po doseganju obeh golov v zmagi s 2:1 uporabil gesto, povezano s simbolom “Sivih volkov”, kar je sprožilo kontroverzo in kritike.

“Sivi volkovi” so povezani z desničarskim ekstremističnim gibanjem v Turčiji, podprtim s strani nacionalistične stranke MHP, ki je tesen politični zaveznik turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Gestikulacija Demirala je sprožila odzive tudi zunaj Turčije, pri čemer je nemška notranja ministrica Nancy Faeser obsodila uporabo takšnih simbolov na športnih dogodkih.

Po poročanju nemškega časnika Bild naj bi UEFA Demiralu izrekla dvojno tekmo prepovedi igranja kot posledico njegove geste. Čeprav UEFA še ni uradno potrdila te kazni, so zahtevali pojasnilo od turškega veleposlanika v Nemčiji zaradi incidenta.

Turški reprezentant bo tako po vsej verjetnosti izpustil naslednji dve tekmi, vključno s četrtfinalom proti Nizozemski, ki naj bi ga po poročilih obiskal tudi turški predsednik Erdogan.

Spletno uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button