Svet

Boleča izpoved obupanega zdravnika: To je zadnje kar vidijo tisti, ki umrejo zaradi covida-19! VIDEO

Zdravnik iz Missourija Kenneth E. Remy je v soboto, 21. novembra 2020 na družabnem omrežju Twitter delil posnetek v katerem je nazorno prikazano, kako izgledajo zadnji trenutki umirajočih zaradi covida-19. Gledalce je pozval naj se zavejo resnosti situacije in nosijo maske.

“Prosim poslušajte, ker je resno,” je svoj poziv javnosti začel ameriški zdravnik Kenneth E. Remy“Ne želim biti zadnja oseba, ki gleda v vaše prestrašene oči.”

Kot je za BBC povedal Remy, “nošenje maske ni tako neprijetno kot vstavljanje kosa plastike v vašo dihalno pot.” Namen njegovega sporočila naj bi bil prepričati ljudi, da nosijo maske.

Remy se je čutil dolžnega posneti video v katerem demonstrira kako izgledajo poslednji trenutki umirajočih za covidom-19, potem ko je izkusil kakšen učinek ima pacientova smrt na njegove sodelavce. Videoposnetek se začne s približevanjem in oddaljevanjem kamere od Remyjevega obraza. “Tako izgleda, ko vdihnete 40x na minuto in imate stopnjo nasičenosti kisika v krvi precej pod 80. “

Potrebno spoštovati preventivne ukrepe

“Upam, da zadnji trenutki vašega življenja ne bodo izgledali takole,” je nadaljeval Remy in demonstriral kako pacient vidi situacijo, ko ga intubirajo. “To boste videli na koncu svojega življenja, če ne začnemo nositi mask, ko smo zunaj na prostem, če ne spoštujemo socialne distance, če si pogosto ne umivamo roke.”

“Obljubim vam, to je tisto kar bo vaša mama, vaš oče, ali vaši otroci videli, ko dobijo covid. To je resno,” je še enkrat poudaril Remy in prosil ljudi, da naj se držijo preventivnih ukrepov za omejevanje širitve okužbe covida-19.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button