Svet

Angleški identitarci: “Velika zamenjava je sama po sebi posledica naraščajoče globalizacije, ekonomske integracije in nezdrave levičarske obsedenosti z raznolikostjo.”

Identity England, ali Identiteta Anglija, je angleška identitarna organizacija, ki nasprotuje veliki demografski zamenjavi in globalizaciji, ter se zavzema za resnične interese Angležev, Britancev in Evropejcev.

Z njenimi predstavniki smo se pogovarjali o množičnih migracijah, cenzuri s katero se soočajo identitarci, nedavnih ameriških volitvah, o tem ali je trenutna britanska vlada zares konservativna in še o čem.

Predstavite nam vašo organizacijo in njene glavne cilje?

Identity England (Identiteta Anglija) je metapolitična organizacija, ki želi preko nenasilnega aktivizma vplivati na politične institucije od zunaj in tako sčasoma spremeniti glavni diskurz glede težav in vprašanj s katerimi se soočajo Angleži in Evropejci. Cilj organizacije je predstaviti ideje in koncepte, ki izhajajo iz evropske nove desnice, kot sta etnopluralizem in pravica do drugačnega mnenja. Hočemo opozarjati na ključne težave (čeprav se ne omejujemo le na te), kot so zamenjava skozi migracijo, globalizacija in islamizacija. Kar se tiče aktivnosti, sledimo bolj ali manj smeri naši predhodnikov s promocijskimi dejavnostmi, navezovanjem stikov s skupnostjo, povezovanjem z drugimi domoljubnimi organizacijami, obenem pa hočemo biti osrednja točka pri ustanavljanju močnejših lokalnih skupnosti.

Nenehne množične migracije so povzročile, da so Angleži postali manjšina v Londonu in v nekaterih drugih večjih mestih. Kako so te migracije spremenila vsakdanje življenje Angležev?

Množična migracija je trajno spremenila življenja običajnih Angležev. S tem, ko prebivalstvo ne-angleških in ne-evropskih korenin narašča, vse bolj prevladujejo tudi njihovi običaji, pogledi in celo samo dojemanje sveta. Obstaja izraz, ki izhaja iz “velike zamenjave”, ter označuje zamenjavo majhnih stvari, ki se jih morda sploh ne zavedamo dokler po daljšem obdobju niso zamenjane. Temu pravimo “majhne zamenjave”. Lahko gre za pube in naše najljubše majhne trgovine na vogalih ulic, ki se zapirajo in so zamenjane s poceni kioski s hrano za s sabo in z mošejami, medtem ko se okoli pojavljajo ulični napisi v tujih jezikih itd. Celotna območja, ki so bila petdeset let nazaj homogeno angleška, sedaj popolnoma odražajo migrantske skupnosti in manjšine, ki v njih živijo. Angleži, ki lahko sledijo svoji družinski zgodovini stotine let nazaj na isti ulici, se sedaj počutijo neumestno in se soočajo z resnim pomanjkanjem družbene kohezije, ki je posledica teh demografskih sprememb.

Statistike napovedujejo, da bodo v naslednjih desetletjih Angleži zaradi velike demografske zamenjave postali manjšina v lastni domovini. Kako običajni Angleži gledajo na te napovedi in na množične migracije?

Avtohtono angleško prebivalstvo bo postalo manjšina okoli leta 2060, morda celo prej. Oxfordska študija Davida Colemana potrjuje ta preobrat. To je glavna točka velike zamenjave, kjer sta zgodovinsko ljudstvo celotnega naroda in tisočletna etnokultura, počasi zamenjana skozi kombinacijo množičnih migracij iz tretjega sveta in višje stopnje rodnosti teh istih migrantov. Velika zamenjava je sama po sebi posledica naraščajoče globalizacije, ekonomske integracije in nezdrave levičarske obsedenosti z raznolikostjo. Mi smo mnenja, da se večina javnosti ne zaveda tega fenomena ali pa ga ignorira. Tisti, ki o tem osveščajo, so hitro utišani ali pa označeni za “teoretike zarote” in za “rasiste”, razen če to stanje ne slavijo kot “napredek” in “raznolikost”. Običajni Angleži so vedno, če so bili vprašani o tem, nasprotovali množičnim migracijam. Brexit referendum je bil zadnji pokazatelj nasprotovanja množičnim migracijam. Tudi nacionalne ankete od 1950 naprej so beležile znatno nasprotovanje porastu migracij. Vendar pa konec koncev običajni ljudje nimajo veliko možnosti na razpolago, saj lahko izgubijo službo za nekaj kar so napisali na Twitterju ali pa, če se ne strinjajo s kom v službi itd. Navsezadnje pa, dokler bodo nakupovalni vozički polni, televizija pa bo nudila razvedrilo, verjetno ne bo veliko dejanj in pomembnih sprememb.

V Angliji je bilo veliko primerov tolp tujcev, ki spolno zlorabljajo angleška dekleta. Povejte nam kaj več o tem in o splošnih povezavah med migracijo in kriminalom…

Imeli smo naraščajočo visoko migracijo iz bivše britanske skupnosti narodov in iz Bližnjega vzhoda, kjer imajo znotraj svojih skupnosti kulturo, ki gleda na ženske popolnoma drugače od povprečnega Evropejca. Ocenjeno je, da so večinoma pakistanski in neevropski migranti v zadnjih tridesetih letih zlorabili in posilili približno milijon deklet. Moški iz teh skupnosti gledajo na angleška dekleta kot na “lahek plen” in opravičujejo svoje početje s svojimi lastnimi navadami. V bistvu gre za uvožen problem. Kjer prihaja do prekrivanja avtohtonih in migrantskih skupnosti, prihaja tudi do napetosti. Bili so primeri, ko so očetje in starejši bratje hoteli preprečiti te zločine, vendar pa se je umešala policija, saj naj bi s tem “vznemirjali mir”. Policija, varnostne službe in mediji se vedno na vse pretege trudijo zaščititi te skupine, da bi umirjali vsake družbene napetosti, ki bi se lahko pojavile in odvračali vse negativne sentimente do teh skupnosti. Vse to v imenu napredka. Medtem, ko Angleži počasi postajajo manjši del prebivalstva, migrantsko prebivalstvo pa narašča, postaja jasno, da se te migrantske skupnost opogumljajo saj vedno, da so zaščitene. Celo po terorističnih napadih poskušajo mediji hitro prikazati terorista kot žrtev. Na območjih z veliko količino migrantov in njihovih potomcev se dogaja tudi nesorazmerno več zločinov, ne glede na to ali gre za pakistanske tolpe, ki izkoriščajo dekleta ali pa za afriške napade z noži.

 Ali sodelujete s kakšnimi drugimi organizacijami in skupinami?

Imamo stike z identitarnimi in drugimi domoljubnimi organizacijami v Veliki Britaniji in v tujini. Vsekakor smo pripravljeni sodelovati z drugimi skupinami, ki se nam zdijo koristne.

Kako bi ocenili delo trenutne konservativne britanske vlade pod vodstvom Borisa Johnsona?

Sedanja konservativna vlada, ki jo vodi Boris Johnson, se ne razlikuje od njenih predhodnic. Sama stranka je konservativna le po imenu in se močno trudi omogočati veliko zamenjavo, zaradi svojih lastnih ciljev. Migracija je pod trenutno vlado višja, kot pod katerokoli drugo vlado. Malo verjetno je, da bo poskušala vzpostaviti občuten nadzor v tem na tem področju. Medtem, ko so bili Britanci prisiljeni v zaprtje, ni vlada naredila nič s čimer bi odvrnila ali odstranila nezakonite migrante na čolnih, ki so prišli v tem obdobju. Nimamo nobene resnične predstave o tem kakšno obliko “Brexita” hoče ta vlada izvesti, je pa malo verjetno, da bo ta izvedba odstopala od ekonomskega in političnega statusa quo.

Foto: epa

Identitarne skupine se zadnja leta na družbenih omrežjih soočajo z ostro cenzuro in z medijskimi linči. Kakšni so, po vašem mnenju, glavni razlogi za vse to?

Identitarci in vse skupine, ki opozarjajo na demografsko zamenjavo, se soočajo z ostro cenzuro na družbenih omrežjih, saj establišment ne mara resnih debat glede tega vprašanja. Skupine, ki opozarjajo na pomanjkljivosti liberalnih demokracij in na nevarnosti multikulturnih družb se bodo vedno soočale z močno represijo iz strani države, ki hoče nadaljevati z zamenjavo skozi migracijo. Država ne dovoljuje nikakršnega resničnega odstopanja od njenih ideoloških omejitev.

Velika Britanija naj bi imela precej stroge zakone glede t.i. “sovražnega govora”. Kakšna je situacija glede tega ?

Če primerjamo našo vlado z drugimi evropskimi vladami, verjamemo, da imamo mi najbolj avtoritarno vlado. Naše vlade so uvedle zakone zaradi katerih ti lahko, če samo rečeš kaj »žaljivega« v javnem prostoru ali na javni platformi, grozi vse od suspenza in denarnih kazni pa do zapora. Mi nočemo dajati vladi nobenih izgovorov zaradi katerih bi nas lahko po nepotrebnem česa obtožila. V preteklosti smo imeli že veliko primerov s cenzuro, delnimi in popolnimi prepovedmi na družbenih omrežjih, ukinitvami bančnih računov, pa tudi nekaj, vendar presenečujoče malo, primerov razkrivanja osebnih podatkov, ki pa bodo verjetno postali bolj pogosti v prihodnosti.

Za konec nam povejte kako gledate na nedavne ameriške volitve in kako bodo vplivale na preostali Zahod?

Ameriške volitve so metapolitično zelo pomembne. Če Donald Trump zmaga, bo to dojemano kot velika zmaga za domoljube. Upamo tudi, da se bo boril proti vsem aspektom kritične rasne teorije in cenzure na družbenih omrežjih, na katero pa se mora še odzvati. On prav tako verjame, da je treba končati zaprtje, kar pa lahko prisili tudi naše politike, da ga končajo. To pa za nas pomeni, da se bomo lahko vrnili na ulice in nadaljevali s protestiranjem proti veliki zamenjavi. Če zmaga Joe Biden bo to popolna zmaga za levico, mainstream politična hegemonija pa bo znova vzpostavljena. Definicija disidentstva se bo razširila, vključujoč normalne tradicionalne poglede, kar bo pomenilo verjetno tudi še večje zatiranje  teh pogledov. Prav tako bomo priča večji intervenciji na Bližnjem vzhodu, ki bo ustvarila nadaljnje nestabilnosti in večji pritisk na Evropo, da sprejme migrante. Kar se tiče Britanije, bo Bidnova vlada resno zmanjšala vsak potencial za smiseln Brexit dogovor. ZDA imajo enako, če ne še bolj, zlomljen narod, kar pomeni, da se bodo stvari seveda stopnjevale tudi glede njihovih demografskih problemov. Kar se tiče Zahoda in predvsem Evrope, pa noben zmagovalec ne bo iskreno skrbel za resnične interese Evrope.

Demokracija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button