Svet

500 ranjenih in najmanj 15 mrtvih v seriji eksplozij, ki so vojaško bazo na Ekvatorialni Gvineji zravnale z zemljo! VIDEO

V nedeljo, 7. marca 2021 je v vojaški bazi v Bati v Ekvatorialni Gvineji prišlo do štirih eksplozij v katerih je bilo ranjenih vsaj 500 ljudi, najmanj 15 pa je mrtvih.

 

Po poročanju lokalnih medijev so se vse štiri eksplozije v Bati zgodile v nedeljo zvečer znotraj vojaškega oporišča. Na videoposnetkih, ki prikazujejo nastalo uničenje se lahko vidi bežeče civiliste. Po seriji eksplozij je bilo na ulicah videti stokajoče ženske.

Predsednik Teodoro Obiang je v izjavi za nacionalno televizijo vzrok štirih eksplozij pripisal malomarni rabi dinamita v vojaški bazi. Po uradnih trditvah naj bi bilo ranjenih okoli 500 ljudi, umrlo pa naj bi jih 15. Lokalni mediji trdijo, da je število umrlih zaradi eksplozij še večje. Po zadnjih podatkih naj bi jih bilo 20.

 

Bolnišnice je po poročanju RT preplavilo na stotine ranjenih. Ministrstvo za zdravje je pozvalo prostovoljce naj se javijo v regionalni bolnišnici v Bati, kjer bodo lahko pomagali. Ravno tako so pozvali državljane naj zaradi visokega števila ranjenih donirajo kri, poroča BBC.

 

Zaradi eksplozije naj bi številni ostali brez elektrike, ravno tako pa je bil omejen dostop do interneta.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button