Kolumna

Zakaj je teorija o globalnem segrevanju laž

Človeške aktivnosti skozi našo celotno zgodovino nikoli niso imele vpliva na podnebne spremembe. Tudi segrevanje ozračja, ki smo mu priča danes ni nekaj edinstvenega, nenaravnega, ampak se je v Zemljini preteklosti že večkrat zgodilo. Samo v zadnjih nekaj stoletjih je bilo človeštvo priča velikim podnebnim spremembam.

Dva taka primera sta srednjeveško toplo obdobje (Medieval Warm Period), znano tudi kot srednjeveški klimatski optimum (Medieval Climactic Optimum), v severno-atlantski regiji, ki je trajalo približno od leta 900 do leta 1300 ter t.i. mala ledena doba (Little Ice Age), obdobje močne ohladitve, ki je nastopilo takoj po srednjeveškem toplem obdobju, približno od leta 1300 do leta 1850.

Moderna gibanja proti podnebnim spremembam temeljijo na lažeh in so v resnici politična gibanja katerih pravi nameni in cilji so številnim akademikom, znanstvenikom, politikom in medijem tako kot tudi širši javnosti prikriti. Mediji in znanstveniki vedno znova poudarjajo kako katastrofalno ljudje vplivamo na klimatske spremembe na našem planetu. Da nas je veliko preveč in da bi se moralo svetovno prebivalstvo drastično zmanjšati, ker več ljudi pomeni več ogljikovega dioksida in posledično bolj onesnaženo ozračje. Kako naša industrija z emisijami ogljikovega dioksida pripomore k visokemu dvigu temperature zraka in vode in kako bodo posledično številne živalske in rastlinske vrste izumrle, na koncu pa seveda tudi človek. Ideja, da je ogljikov dioksid onesnaževalec okolja je naravnost nora.

 

Ogljikov dioksid je eden od štirih elementov, ki so potrebni za življenje na tem planetu, poleg vode, kisika in svetlobe. Ljudje smo relativno majhni proizvajalci ogljikovega dioksida, kljub vsej naši industriji in emisijam je naš delež prispevka zanemarljiv v primerjavi z drugimi proizvajalci ogljikovega dioksida. Odmrlo rastlinje, živalske fekalije in bakterije letno spustijo v ozračje veliko več ogljikovega dioksida kot ga človeštvo z industrijo. Vulkani so prav tako ogromen proizvajalec ogljikovega dioksida in en sam izbruh ogromnega vulkana lahko spusti v atmosfero več ogljikovega dioksida kot ga je človeštvo v vsej svoji zgodovini obstoja. Največji proizvajalec ogljikovega dioksida v ozračju pa so oceani. Ti letno vsrkavajo in izločajo ogromne količine ogljikovega dioksida, koliko, pa je odvisno od temperature ozračja.

Teorija o globalnem segrevanju trdi, da večanje emisij ogljikovega dioksida v ozračju povzroča višanje temperature ozračja. Podnebni paničarji nas prepričujejo, da je industrijska družba s svojimi emisijami uničila krhko ravnovesje v naši atmosferi in da bo to vodilo do drastičnih podnebnih sprememb, ekstremnih vremenskih fenomenov, popolnega taljenja ledu na polarnih območjih in uničenja gozdnatega sveta, izumrtja vrst ter širitev puščave. Znanost pa trdi nekaj povsem drugega.

Prvič, nikjer ni dokazano, da segrevanje ozračja, kot smo mu priča danes vodi do izumrtja živali in rastlin ter širjenja do puščave. Ravno nasprotno, globalno segrevanje vodi v veliko bolj zeleno okolje, bogato z raznolikimi živalskimi in rastlinskimi vrstami. Polarni medvedi so preživeli veliki holocenski klimatski optimum (The Holocene Climate Optimum), obdobje termalnega maksimuma, ki je trajalo približno 8.000 let. Drugič, nikjer ni dokazano da globalno segrevanje vodi v ekstremne vremenske primere. Ekstremni vremenski primeri so posledica mešanja toplih in mrzlih zračnih tokov. Globalno segrevanje v bistvu pomeni manj ekstremne vremenske razmere. In tretjič, nikjer ni dokazano, da globalno segrevanje, kot smo mu priča danes vodi v popolno uničenje ledenih polov.

Znanstveniki so dokazali, da se led na Arktiki in Antarktiki letno krči in širi. Ta proces je bil dokumentiran skozi stoletja, seže celo v 10. stoletje, ko so vikingi opazovali premike ledu na Grenlandiji. Sploh pa samo bistvo teorije temelji na postavki, ki izraža popolno nasprotje realnosti. Višanje koncentracije ogljikovega dioksida v ozračju je posledica višanja temperature ozračja in ne obratno, kot trdi teorija. Paleoklimatologi, ki so preučevali primerke ledu so v številnih raziskavah prišli do istega zaključka: temperatura naraste ali pade in po nekaj sto letih ogljikov dioksid sledi. Temperatura torej vodi ogljikov dioksid in ne obratno. Ogljikov dioksid je produkt temperaturnih sprememb.

Kot je bilo omenjeno že zgoraj so največji proizvajalci ogljikovega dioksida v ozračju oceani. Toplejši kot so več ogljikovega dioksida spustijo v ozračje in hladnejši kot so, več ga vsrkajo vase. A ker so oceani tako ogromni in je potrebo vsaj nekaj sto let preden se popolnoma ogrejejo oziroma ohladijo je med spremembo temperature ozračja in količino ogljikovega dioksida približno osemstoletna razlika. Znanstveniki zato trdijo, da imajo oceani t.i. spomin o temperaturnih spremembah. Toplejše kot je ozračje več je tudi rastlinja in živalskih vrst kar pomeni več emisij ogljikovega dioksida v ozračje in več življenja.

Efekt tople grede je le en majhen del zemeljskega podnebnega sistema in ogljikov dioksid ima v celotnem sistemu toplogrednih plinov (sestavljajo ga vodna para, ki je najpomembnejši toplogredni plin, ogljikov dioksid, dušikov oksid, metan in ozon) relativno majhen vpliv. Trditev, da ima katerikoli toplogredni plin vodilni vpliv na klimatske spremembe nima nobenih temeljev v nobeni verodostojni znanstveni raziskavi o podnebnih spremembah.

Apokaliptične napovedi glede vplivov klimatskih sprememb na življenje na Zemlji so danes v naši družbi postale nekaj povsem vsakdanjega. Vendar kar je potrebno razumeti je to, da nikakor niso nekaj novega in da se ta teatrična predstava odvija že nekaj desetletij, le zgodba je vsakokrat malce spremenjena, njen učinek pa je vedno isti. V sredini sedemdesetih let smo bili priča vsesplošnemu preplahu, da se bo zemeljsko ozračje vedno bolj ohlajalo dokler ne bo nastopila mogoče celo nova ledena doba. Te teorija je bila dokazana kot lažna, ko se je po letu 1975 temperatura ozračja ponovno začela dvigovati. V sredini sedemdesetih let se je začela politizacija teorije globalnega segrevanja. Razlog je bil predvsem v tem, da so nekateri voditelji, kot na primer Margaret Thatcher zagovarjali energijsko neodvisnost od globalnega trgovanja z nafto kateri največji izvoznik so bile države Bližnjega vzhoda. Promocija nuklearne energije je postala trend. Teorija o globalnem segrevanju je tako pridobila na veljavi zaradi političnih in ekonomskih razlogov.

Ta igra je dobila novo razsežnost, ko so Združeni narodi leta 1988 ustanovili t.i. Medvladni forum za podnebne spremembe (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC), organizacijo, ki je povezala znanstvenike iz vsega sveta z namenom, da dokažejo teorijo globalnega segrevanja, ki naj bi ga povzročal človek, kot verodostojno. Številni znanstveniki, ki so sodelovali pri raziskavah so sčasoma prekinili sodelovanje in niso hoteli svojih imen na spisku javnih poročil, ki jih je forum izdajal javnosti. Razlogi so številni, kakor oni sami navajajo, med drugimi zavajanje javnosti z napačnimi ali celo izmišljenimi podatki in analiznimi rezultati, katerih velika večina je temeljila na računalniškem modeliranju in cenzuriranju komentarjev podnebnih znanstvenikov, ki se ne strinjajo z uradnimi poročili foruma. Njihovim prošnjam o odstranitvi iz uradnega seznama 2.500 znanstvenikov (t.i. scientific community o katerem privrženci teorije vedno govorijo) ni bilo ustreženo in številni so pravico začeli iskati na sodiščih. Poleg pravnih bitk mnogi poročajo o ustrahovanju in grožnjah, celo s smrtjo. Vse skupaj je postala zelo umazana politična igra in vsi, ki se s sprejetim mišljenjem ne strinjajo so hitro in učinkovito utišani in odstranjeni z odra.

Samo v zadnjih dveh desetletjih so nam zagovorniki teorije postregli s kar nekaj začinjenimi pravljicami o tem, kaj naj bi se v desetih letih od danes zgodilo zaradi drastičnih klimatskih sprememb, ki naj bi jih povzročal človek. BBC je decembra 2007 objavil članek Arctic summers ice-free by 2013, v katerem trdijo da bo Arktika že leta 2013 v poletnih mesecih popolnoma brez ledu. Leta 2005 so Združeni narodi napovedali do bo do leta 2015 petdeset milijonov podnebnih prebežnikov, ki bodo bežali pred grozovitimi posledicami globalnega segrevanja. Danes sicer smo priča invaziji migrantov in to na Zahod. Vendar te migracije seveda nimajo nobene veze s klimatskimi spremembami. Leta 2003 je Pentagon izdal poročilo v katerem napovedujejo, da bo Kalifornija do leta 2013 poplavljena in da bodo deli Nizozemske popolnoma neprimerni za bivanje. Kalifornija je v tem času sicer res bila poplavljena a zgolj z ilegalnimi migranti, drogami, brezdomci, človeškimi fekalijami, srednjeveškimi boleznimi in ekonomskim dolgom ter se je spremenila v državo tretjega sveta v kateri se bogate levičarske elite, ki zagovarjajo teorijo, vedno bolj oddaljujejo od umirajočega srednjega razreda in naraščajočega števila revežev in brezdomcev. Nizozemska pa razen seveda naraščajočega števila islamskih getov in napadov ilegalnih migrantov zaenkrat geografsko še vedno ostaja enaka država. Leta 2000 so podnebni paničarji napovedali, da so zime polne snega v Veliki Britaniji samo še spomin. Leta 2009 je Anglija imela eno najbolj mrzlih zim v dokumentirani klimatski zgodovini otoške države.

Teorija o globalnem segrevanju ima danes za seboj mogočno institucionalno gonilno silo. Dejansko lahko govorimo o „industriji promocije globalnega segrevanja“. Ta industrija polni žepe številnim javnim uslužbencem, nevladnim aktivistom, nadzornikom, okoljskim novinarjem in drugim. Čemur smo danes priča je vzpon gigantske birokratske pošasti, ki steguje svoje lovke na vsa področja človeškega bivanja in katere edina želja je vzpostaviti popoln nadzor nad vsakim posameznikom na tem planetu. Kontrola in obdavčevanje emisij ogljikovega dioksida je oblika neoimperializma. Cilj teh političnih gibanj je preprečiti državam tretjega sveta, da bi razvile svojo industrijo, postale neodvisne, močne in tako sposobne upreti se globalističnemu svetovnemu redu. Programi, ki so jih Združeni narodi uvedli za boj proti klimatskim spremembam so popolna izguba denarja in služijo samo temu, da uničijo ekonomije vseh držav po svetu.

Teorija o globalnem segrevanju je postala nova sekularna religija, ki je povsem netolerantna do drugače mislečih. Njeni privrženci napadajo zahodnjaški način življenja z razlogom, da popolnoma zrušijo družbeni sistem in vzpostavijo totalitarni ideološki režim, ki služi samo enemu namenu: ustvariti dvorazredni družbeni sistem v katerem vladajo elite, ki si lastijo vse premoženje sveta in pod njimi sužnji, ki nimajo nobenih pravic. Na poti k temu cilju uporabljajo vsako orožje, ki jim je na voljo – javni šolski sistem, znanstvene organizacije, politična gibanja, medije in tudi šestnajstletne avtistične otroke katere postavijo na podij, jim potisnejo mikrofon v roko ter se smejijo in ploskajo njihovemu neumnemu vedenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button