Slovenija

Violeta Tomić sredi hrama demokracije šla čez vse meje: Janeza Janšo primerjala z romunskim komunističnim diktatorjem Ceausescujem!?

Nicolai Causescu, romunski komunistični diktator, je bil obsojen na hitrem sodišču in skupaj z ženo usmrčen na božič. Violeta Tomić, poslanka radikalne Levice, oboževalka komunističnih diktatur, si je med govorom v Državnem zboru  RS privoščila po eni strani neumnost, po drugi strani zagrešila javno in odprto grožnjo s smrtjo Janezu Janši.

Komunisti v svoji sli po oblasti nikoli niso preveč oprezali pred žrtvovanjem nedolžnih kolateralnih žrtev. Vendar smo po letu 1991 nekako verovali, da je komunizma konec. Kako naivni smo bili. To nam je še enkrat več pokazala Violeta Tomić, nekdanja igralka, sedaj pa že vrsto let poslanka Državnega zbora RS. V svojem govoru je dobesedno zagrozila Janezu Janši, da bo končal kot Nicolai Causescu.

Spomnimo, Causescu je uradno končal tako, da mu je “ljudstvo, naveličano njegove diktature”, sodilo na hitrem sodišču in ga skupaj z njegovo ženo usmrtilo na Božič. Govor poslanke Tomićeve pa je izgledal takole:

Prepričani smo, da se bo našel nek akademik, ki bo skušal izvesti retorični obrat in dokazati, da Tomićeva ni neposredno grozila s smrtjo in ne samo s smrtjo, s politično usmrtitvijo. Predstavljajte si, da bi kaj podobnega, namenjenega prvakinji SD – ja, Tanji Fajon, izrekel poslanec  SDS Branko Grims. Kako dolgo bi osrednji mediji potrebovali, da bi objavili velike naslove o tem, da Grims grozi Fajonovi?

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button