Družba

[Video] “Tako daleč smo prišli, da je ljubezen do domovine “narobe”!?”

Peter Čeferin, Goran Lukič in Renata Salecl so tisti, ki bodo odločali o tem, kdo je žvižgač, in kdo ni..ali čutite, kako nam globoka država diha za ovratnik,” je dejal voditelj oddaje Kdo vam laže in se vprašal, ali morajo res biti edini resnicoljubi samo tisti, ki so levičarji ali pa tisti, ki so od globoke države mastno zaslužili.(domovine)

 

“Milijone in milijone, Peter Čeferin in celotna firma,” je še pripomnil in poudaril, da je vse skupaj politična igra in boj proti tej oblasti. Da ima pravico do resnice očitno le leva stran, pa je razbrati tudi iz odzivov na potezo VSO in Nove24TV, ki pripravljata kviz za učence in dijake.

Združenje za vrednote Slovenske osamosvojitve (VSO) in Nova24TV vabita mlade iz osnovnih in srednjih šol, da se udeležijo kviza z naslovom Slovenija moja domovina. “Le kaj se grejo ti desničarji, zdaj bodo učili še o domovini in o osamosvojitvi, učenci bodo morali brati Belo knjigo slovenske osamosvojitve,” je voditelj oddaje Kdo vam laže opisal zgražanja leve politične opcije. 14. aprila se bo sicer odprla spletna stran, kjer se bo lahko odgovorilo na dvajset vprašanj, najboljši pa bodo izbrani za nastop v televizijskem kvizu, z lepimi nagradami. Vprašanja bodo iz zgodovinskih knjig za osnovne in srednje šole ter iz Bele knjige slovenske osamosvojitve – v kateri najdemo predvsem dokumente. A pravico do resnice ima očitno le leva stran – sodeč po njihovih odzivih.

 

Ministrstvo za zdravje bi po vzoru Avstrije uvedlo samotestiranje starejših učencev ter dijakov in tako pomagalo pri zamejevanju širjenja virusa. RTV Slovenija se je seveda odzvala, in sicer z besedami, da doma razburja napovedano samotestiranje na koronavirus. Odziv staršev naj bi bil buren, šole so zasuli z vprašanji, ravnatelji pa zaradi pomanjkljivih informacij, nimajo odgovorov. Samotestiranje, ki v Avstriji že normalno poteka, doma razburja, je ponovil voditelj oddaje Boris Tomašič. Spomnimo, o samotestiranju v Avstriji smo že poročali, na RTV Slovenija pa je tudi Tarča pripravila prispevek o tem. Gre namreč za povsem neinvaziven poseg, s paličico se ne gre tako globoko v nos, kot je praksa pri običajnem testiranju, zato to lahko opravijo otroci tudi sami. Ob vseh teh dejstvih je težko razumeti, da ravnatelji ne bi znali odgovoriti na vprašanja staršev.

Foto: Nova24TV

V prispevku na javni televiziji se je Frančiški al Masour, predsednici zveze srednjih šol in dijaških domov Slovenije, porajalo cel kup vprašanj, kot da gre za nek blazno zapleten postopek, na katerega znajo odgovoriti le tisti, z najmanj tremi doktorati. Ni znala odgovoriti niti na vprašanje, kdo bo izvajal samotestiranje. “Lahko razumete ta intelektualni presežek neke predstavnice zveze srednjih šol,” je vprašal Tomašič in spomnil na nekega nogometaša s podobno izjavo, ki je dejal, da je zelo kritičen, pogosto tudi do samega sebe. Tudi predsednik združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan je skeptičen do omenjenih testov, saj ne ve, za kakšne vrste testov bo šlo. Po spletu pa je tudi zaokrožila peticija proti samotestiranju otrok, je poročala javna televizija. “20 tisoč podpisov jaz zberem še za večjo neumnost kot je to,” je komentiral Tomašič in dodal, da ga bolj skrbi komentar Pečana, češ da če nekaj ni obvezno, potem tudi ni učinkovito. Pečan se je v prispevku namreč spraševal, kako je lahko samotestiranje učinkovito, če se v razredu ne bodo vsi testirali. Seveda se ne bodo, če se pa samotestiranju dela antireklamo. Lahko pa si predstavljamo, kako bi te ene in iste osebe poskočile, če bi vlada rekla, da je samotestiranje obvezno. Ta trend, da se je a priori proti vsemu, kar reče aktualna vlada, je namreč v Sloveniji prisoten že nekaj časa. Kakšno leto.

Tanja Gobec je v svoji nedeljski oddaji povedala, da je trenutno razmerje v parlamentu 45 proti 45, torej da niti koalicija niti opozicija nimata večine. Kar je seveda čisto zavajanje, če ne drugega, je k opoziciji mirno dodala tudi manjšinska poslanca, ki sta praviloma neopredeljena, saj ne želita predstavljati jezička na tehtnici. “Poslušamo o pritiskih na novinarje. Ja takšne neumnosti klatite! Spet lažete,” se je razjezil voditelj oddaje in dodal, da so to nesramne laži, ob tem pa ti isti novinarji jokajo po svetu, češ da so ubogi in ne morejo opravljati svojega dela. “Opravljajte ga korektno, pa vam nihče ne bo nič rekel,” je svetoval Tomašič in poudaril, da so na javni televiziji to laž navedli zavestno oziroma namerno. Gost v oddaji Gobčeve je bil dr. Pavel Gantar, ki je med drugim povedal, da bi imeli hudo parlamentarno krizo, v primeru, da bi bil predsednik Državnega zbora rs razrešen, novi predsednik pa ne bi bil izvoljen. Zakaj se mu to zdi huda parlamentarna kriza sicer ni jasno, saj je določeno, da predsednika DZ, če ta ni določil podpredsednika, ki naj ga nadomešča, ali če predsedniku preneha funkcija, nadomešča najstarejši podpredsednik. Po mnenju Gantarja, je strategija koalicije, ki se želi znebiti predsednika DZ Igorja Zorčiča, napačna. Tu se lahko strinjamo, Zorčič bi moral namreč sam odstopiti. Ko je Marjan Šarec oblikoval svojo manjšinsko vlado, je takratni predsednik DZ Matej Tonin odstopil – on je pač človek z integriteto. Skratka, za še več neumnosti na javni televiziji, si oglejte oddajo Kdo vam laže, Gantar vas ne bo razočaral.

Foto: Nova24TV

Naslednji na tapeti Tomašiča je bi Ivan Gale, “junak” slovenskega naroda. Na komercialni televiziji so ga vprašali, če se ima za žvižgača in priznal je, da se ima, pa čeprav ima ta naziv včasih slabšalen prizvok, kot da bi bil na primer špec kahla. “To je tako, kot da bi bil Al Capone žvižgač in bi izdal, kakšne svinjarije je delala njegova mafija,” je komentiral voditelj in poudaril, da Gale res ni žvižgač. On sam je namreč podpisoval pogodbe, neposredno je sodeloval, potem pa je kazal s prstom na druge. Gale je v pogovoru povedal, da je dobil namige, da ga zasledujejo in da mu prisluškujejo, vendar stanovanja ni preiskal, zato tega ne more potrditi. Zanimivo. Verjetno bi vsak pregledal vse možne kotičke svojega bivališča, če bi resnično obstajal tak sum. Galeta so tudi obiskali kriminalisti, saj naj bi obstajal sum, da je sprejel podkupnino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button