Slovenija

Veselinovič se je odločil za odstop

»Odstopam, saj pri teptanju novinarske avtonomije ne bom sodeloval.« S temi besedami je Bojan Veselinovič najavil svoj odstop po dolgih mesecih bojev z UKOM. Kot je sporočil, so bili pogovori z direktorjem Ukoma Urošem Urbanijo o pogodbi o javni službi v letu 2021 neuspešni.  

 

Zato je Nadzorni svet STA obvestil, da odstopa s funkcije direktorja STA. Kot je zapisal, ne bo nikoli sodeloval pri teptanju novinarske avtonomije in da ne more in noče pristati na pogoje, s katerimi po njegovih predstavnik vlade izsiljuje plačilo za javno službo, ki jo Slovenska tiskovna agencija opravlja brezplačno zdaj že 273. dan. Po njegovo je vlada nalašč zavlačevala.

Seveda se bodo nekateri veselili tega odstopa, vendar naše informacije kaže, da bi Veselinovič zanesljivo nadaljeval to »podganjo dirko«, če ne bi imel dokončno zagotovljene nove službe v t. i. superredakciji Odlazkovega medijskega imperija. Informacija o tem, da Veselinovič (predčasno) zapušča STA, je prišla v javnost že 13. septembra (TUKAJ). Mandat bi se mu sicer iztekel konec leta, kar pomeni, da odhaja tri mesece prej. Takrat je za portal prava.si zanikal, da odstopa s funkcije in da bo vse svoje moči usmeril v ureditev statusa STA. Kar pa se ni zgodilo in se tudi ne bo, saj mu dejansko nikoli ni šlo za to.

 

Da je Veselinovič sedaj po zgledu Marjana Šarca vrgel puško v koruzo (na prvi pogled), pomeni samo eno: da bo v očeh javnosti postal nekakšna žrtev vladnega šikaniranja, verjetno pa bo lahko po krajšem dopustu zajahal novega konja v Vevčah. Glede na to, da volitve niso več daleč (spomladi prihodnje leto), bo politično podzemlje s svojimi propagandnimi izpostavami napelo vse svoje (kadrovske) moči, da sedanjo vlado spodnesejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button