Slovenija

V levih Facebook skupinah se grupirajo skrajneži, ki bi ustrelili predsednika vlade!

“Ali še obstaja kakšen bosanski domoljubni ostrostrelec?” se glasi objava v Facebook skupini imenovani Dovolj Janeza Janše. Popularno levičarsko geslo “smrti janšizmu” je tako tik pred tem, da se dejansko udejanji, slovensko tožilstvo pa si še vedno zatiska oči, ko gre za grožnje s smrtjo.

 

Uporabnik Facebook-a Denis Junger, sicer lažni profil s sliko morilca Che Guevare, je v skupini Dovolj Janeza Janše objavil, da išče ostrostrelca za umor predsednika slovenske vlade Janeza Janše. S tem se vse bolj uresničujejo grožnje levičarskega slogana “smrt janšizmu”, vidnih na petkovih protestih, organiziranih s strani skrajno levih posameznikov.

 

V zvezi z mojo navedbo, da boste za vsako morebitno žrtev organiziranih groženj s smrtjo neposredno odgovorni, vam na koncu še pojasnjujem, da se z zaporom do enega leta kaznuje tisti, kdor ve, da se pripravlja kaznivo dejanje, za katero je z zakonom predpisana kazen treh ali več let zapora, pa ga v času, ko se je dalo še preprečiti, ne naznani,” pa je premier napisal v pismu predsednici državnotožilskega sveta v zvezi z odločitvijo tega sveta, da dejanj kot so grožnje “Smrt Janšizmu” ne bodo obsodili.

(Foto: Facebook)

Glede na to, da državnotožilski svet ni obsodil transparentov “Smrt Janšizmu,” saj naj bi šlo v tem primeru samo za nasprotovanje ideologiji, bi moral nedvomno obsoditi zapis, kot je ta z ostrostrelcem. Se pa med pripadniki znajdejo tudi takšni, ki dejanje podpirajo oziroma ga še bolj podpihujejo. Med komentarji so se tako znašle tudi trditve “Ali pa kakšen pijan lovec?”“Mi je bajker iz Bosne dejal, da zbirajo finančno nagrado za likvidatorja”, kar je vredno tehtnega razmisleka organov pregona, ali si bodo še naprej zatiskali oči, ko gre za vprašanje z grožnjami s smrtjo.

Sara Kovač /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button