Informer
Spletni posrednik informacij

Ursula von der Leyen: Državam članicam bi ponudili denarno nagrado za prevzem bremena afganistanskih migrantov!

0

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen želi z denarnimi nagradami prepričati 27 članic EU, da prevzamejo del migrantskega bremena iz Afganistana. Državam, ki bi se za to odločile, je obljubila velikodušne finančne spodbude.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen sicer slovi po podpori radikalni migracijski politiki. Svojo izjavo za javnost je podala v soboto, in sicer na srečanju s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom in španskim premierjem Pedrom Sánchezom v sprejemnem centru za afganistanske delavce v EU letalske baze Torrejon v Španiji, poroča Remix News

Ob tem je pozvala vse države, ki so bile soudeležene v misijah v Afganistanu, tako Evropejce kot tudi ostale, naj z dovolj velikimi kvotami skupno priskočijo na pomoč vsem tistim, ki potrebujejo zaščito. Trenutno sicer še ni povsem jasno, katere države članice naj bi bile podpisnice sheme, v skladu s katero bi novi val afganistanskih prosilcev za azil, pljusknil na evropska tla in katere so jo zavrnile. Vendar pa takšna poteza v resnici ni nič novega. EU je namreč med prvo veliko migrantsko krizo leta 2016 Turčiji namenila milijarde evrov v upanju, da bo le-ta milijonom bližnjevzhodnih migrantov preprečila preplaviti evropski kontinent.

Migranti Twitter

Ekonomski migranti. (Foto: Twitter)

V začetku tega leta se je Evropska unija dogovorila za podaljšanje migracijskega dogovora s Turčijo in se zavezala, da ji bo v naslednjih nekaj letih izplačala dodatne 3 milijarde evrov. Številni evropski voditelji so že svarili pred razseljevanjem tisočih afganistanskih migrantov vzdolž kontinenta, saj bi drugi veliki migrantski val utegnil močno poslabšati varnost v posameznih državah.

 

Najglasnejši nasprotniki novega velikega preseljevanja iz Afganistana so sledeči evropski državniki: Sebastian KurzSantiago AbascalMarine Le PenMatteo SalviniJanez Janša in Vladimir Putin.

Domen Mezeg

Foto EPA
Izvor/Avtor Nova24.si
Objavite komentar