Politika

Tudi Pokrajinski odbor DeSUS za Koroško Pivčevi izrekel trdno podporo in okrcal posameznike znotraj stranke, ki delajo zdraho

Sile globoke države hočejo na vsak način uničiti predsednico Desusa Aleksandro Pivec. Dober mesec dni so jo ožigosali zaradi obiskov v podjetju Vinakras in obiska v Izoli.

 

Franc Jurša je na tiskovni konferenci povedal, da stranka DeSus v tridesetih letih ni imela še nobene afere kot jih je proizvedla Pivčeva. Z nekaj kliki na svetovnem spletu lahko najdete marsikaj zanimivega, kar je skuhal v svoji dolgoletni vladavini nekdanji predsednik stranke Karl Erjavec.

Osrednji mediji pa zelo radi pišejo o tem, kako lokalni odbori izrekajo eden za drugim nezaupnico predsednici DeSUS Aleksandri Pivec. Predstavljamo vam sklep Pokrajinskega odbora za Koroško. V njem so zapisali  sklep, da Pokrajinski odbor DeSUS za Koroško izreka trdno podporo vodstvu stranke DeSUS in daje odklonilno stališče glede poskusov posameznikov ali skupin za ustvarjanje notranjega nezadovoljstva v stranki DeSUS. Pod sklep se je podpisal predsednik le-tega pokrajinskega odbora dr. Peter Pungartnik.

 

V zadnjih smo dobili kar nekaj informacij, da bi se naj vplivni člani Erjavčeve struje povezovali že nekaj mesec nazaj, da bi zrušili sedanjo vlado. Aleksandra Pivec je doživela hud medijski in politični napad levih tranzicijskih omrežij. Napadena je bila že pred sestavo koalicije, ko je nakazovala možnost, da bo sklenila koalicijo s strankami SDS, Nsi in SMC. V prvo bojno linijo so poslali nevladno organizacijo Danes je nov dan in njenim predstavnikom Filipom Dobraničem.

 

Dvojna merila osrednjih protivladnih medijev

Predsednica Desus je po prvih napadih imela nekaj časa mir. Sledili so hujskaški napadi na SMC in Nsi zaradi napihnjene afere o nabavi nujne medicinske opreme. A sta obe stranki preživeli napade in postali stabilni člen v vladni koaliciji. Do delovanje Aleksandre Pivec smo bili kritični tudi v našem mediju v preteklosti, a so takrat osrednji mediji pridno molčali.

Tadeja Jelovšek. (Foto:STA)

Vendar sedaj, ko Pivčevo maltretirajo zaradi dveh računov v vrednosti 400 evrov, je enostavno povedano smešno. V našem mediju smo izpostavili več odmevnih primerov v katerih so se znašli predstavniki dominantnih medijev, sodnikov in tudi politikov. Najbolj je odmevala zgodba o sodnici Tadeji Jelovšek, ki je devetnajstkrat zastonj prespala v predsedniškem apartmaju v Hotelu Bernandin.

 

Zdravstveni minister Tomaž Gantar ruši Pivčevo in sedanjo vlado

“Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske podpira predsednico stranke dr. Aleksandro Pivec ter vodstvo stranke DeSUS pri dosedanjem in nadaljnjem delu v koaliciji, v luči uresničevanja zavez iz koalicijske pogodbe in programa stranke DeSUS,” so jasni v Pokrajinskem odboru Severne Primorske stranke DeSUS. Izrazi podpore vodstvu že omenjene stranke pa prihajajo tudi z drugih pokrajinskih odborov. Nezadovoljstvo v stranki skušajo ustvarjati zgolj posamezniki, ki svoje parcialne interese postavljajo pred interese slovenskih upokojencev, za katere vlada pripravlja ambiciozne načrte za izboljšanje gmotnega stanja.

Mediji te dni stopnjujejo napade na predsednico Demokratične stranke upokojencev Aleksandro Pivec, nazadnje preko nezaupnice pokrajinskega odbora Južna Primorska, kjer jo preko določenih poslušnih članov ruši Tomaž Gantar.

Minister za zdravje Tomaž Gantar (Foto: STA)

Povsem zanemarjajo, da ima predsednica Pivčeva podporo številnih drugih pokrajinskih odborov, vendar raje potencirajo marginalne, da bi ji povzročili kar se da veliko politično škodo. Cilj je namreč padec vlade, ki ima pripravljene ambiciozne načrte na področju ukrepov za upokojence, to pa bi bilo za najbolj ranljivo skupino državljanov izjemno škodljivo. K umiritvi strasti je pozval celo predsednik Zveze društev upokojencev Janez Sušnik, saj bi bilo kakršnokoli rušenje aktualne vlade, po njegovem neodgovorno do slovenskih upokojencev.

Številni pokrajinski odbori stranke DeSUS so se namreč že sestali na rednih ali korespondenčnih sejah in sprejeli sklepe v podporo vodstvu stranke pri njenem delu. Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske je sprejel sklep, s katerim so izrazili podporo predsednici stranke dr. Aleksandri Pivec ter vodstvu stranke DeSUS pri dosedanjem in nadaljnjem delu v koaliciji, v luči uresničevanja zavez iz koalicijske pogodbe in programa stranke DeSUS. Prav tako pozivajo vodstvo stranke DeSUS, da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov.

 

Sile tranzicijske levice jezne, ker je Pivčeva z Desusom dosegla več kot v vseh prejšnjih levih vladah

Usodo Aleksandre Pivec bomo izvedeli kmalu. Sedanja podpredsednica vlade je hitro ugotovila, da je sedanja vlada veliko bolj uspešna od nekdanje Šarčeve vlade, v kateri je sodelovala. Sama je večkrat izrazila, da ima zelo dober odnos s predsednikom vlade Janez Janša. Med drugim je sedanja vlada vsem upokojencem v času najhujše epidemije izplačala denarni dodatek. Vlada ima v načrtu ustanovitev Demografskega sklada, kar je bila ena izmed poglavitnih zahtev DeSUS vstopa v koalicijo. A žal so uspehi Pivčeve v sedanji vladi moteči za sile bivšega režima.

Sklep Pokrajinskega odbora za Koroško stranke DeSUS.

 

Luka Perš /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button