Politika

Ta dva lika želita NSi obesiti celo domnevne grehe nemških nun iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja!

Kar dva levičarska norca, pogosto prisotna na družbenih omrežjih, sta v 24UR naletela na članek o tem, da naj bi neke nemške nune v 60. letih prodajale dečke iz sirotišnice za orgije bogatašev. In kaj sta Marko Bandelli, v prostem času poslanec državnega zbora, in Roni Kordiš – Had, čudaški bloger, storila?

 

Na nek način sta vse skupaj želela povezati z NSi, ministrom Janezom Ciglerjem Kraljem in Zavodom Iskreni. Naravnost bizarno.

Poslanec državnega zbora iz vrst SAB-a Marko Bandelli, vsekakor ni nedolžna ovčica, ko gre za bizarne izjave. Podobno velja za blogerja po nareku, Ronija Kordiša – Hada. V svojih življenjih sta zapisala že marsikaj bizarnega. Toda to kar sta storila tokrat, presega vse meje zdravega okusa.

 

24UR, eno uradnih trobil tranzicijske levice, je objavil članek o nemških nunah, ki naj bi v 60. letih prejšnjega stoletja bogatašem za sprevržene spolne orgije prodajale dečke iz sirotišnic. Vse lepo in prav, navajeni smo, da se ateistično – levičarska trobila naslajajo nad vsakim grehom klera, četudi še nedokazanega in domnevnega.

Ko te poslanec in levi influencer pustita brez besed
Toda to, kar sta storila Bandelli in Had, sodi v rubriko “Saj ni res, pa je”. Na nek bizaren, čudaški način, sta želela NSi, ministra Ciglerja Kralja in zavod Iskreni povezati kar z obtoženimi nemškimi nunami. Kot, “to ste vi, kajne”?! Bandelli je nad priloženim člankom o nunah tvitnil: “Prvo te napadejo, ker jim pokažeš članek, ko glavni urednik v “Iskreni” uči, da je samozadovoljevanje neprimerno. Pol ugotoviš to svinjarijo.

 

Poslanec Bandelli se po nenavadnih izjavah in medijskem odzivu nanje skoraj vedno postavi v vlogo žrtve. Naj spomnimo, da smo ga izpostavili, ker zavaja. Laže o tem, da je na Iskrenih.net bil članek, ki je obsojal samozadovoljevanje. Tam je bil strokovni članek o soočanju s samozadovoljevanjem kot odvisnostjo. A kako bi tak poslanec kot je Bandelli to dvoje ločil. Roni Kordiš pa je objavil tvit, v katerem je prav tako razvijal najbolj divjo vseh korelacij.

NSi – stranka, ki je predlagala nezastaranje spolnih zlorab
Zadeva je še bolj bizarna, ker je prav NSi še leta 2019 vložila novelo Kazenskega zakonika, ki določa, da kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost nikoli ne zastarajo. Predsednik NSi Matej Tonin je ob obravnavi predloga zakona opozoril, da so nekateri zadnji razkriti primeri pokazali, da žrtve zaradi težkih posledic zlorabe pogosto zberejo pogum za prijavo storilca šele čez desetletja. Takrat pa je kaznivo dejanje že zastarano. Tovrstna kazniva dejanja namreč zastarajo v desetih, dvajsetih ali tridesetih letih. Izkušnje pa kažejo, da številne žrtve zberejo pogum šele po štiridesetih, nekatere tudi šele po petdesetih letih.

Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin. (Foto: STA)

Tonin je bil ob tem jasen: “Nobenega dvoma ni, da gre pri kaznivih dejanjih zoper spolno nedotakljivost za nesprejemljiva dejanja, ki puščajo dolgoletne posledice žrtvam in njihovim svojcem. Zanje ni opravičila. Zanje ne sme biti olajševalnih okoliščin, ki bi dopuščale, da storilci ostanejo nekaznovani oziroma, da bi kazenski pregon zoper njih zastaral.” Zaradi hudega posega v človekovo dostojanstvo je nujno dopolniti Kazenski zakonik v delu, ki govori o nezastarljivosti kaznivih dejanj.

V NSi s tem predlogom zakona predlagajo, da kazniva dejanja spolnih zlorab ne bi nikoli zastarala. Predlagana dopolnitev zakonika bi pomenila veliko olajšanje za žrtve teh kaznivih dejanj, saj bi bil tudi po daljšem obdobju mogoč pregon storilca. Po drugi strani pa bi se potencialni storilci zavedali, da v primeru storitve takšnega kaznivega dejanja čas ne bi bil njihov zaveznik. Za storjeno dejanje bi odgovarjali ne glede na čas od storitve kaznivega dejanja. Predsednik NSi je ob tem poudaril: “S sprejetjem tega zakona bi najprej poslali zelo jasno sporočilo vsem žrtvam. To je, nikoli ne boste ostale same. Poslali bi pa tudi zelo pomembno sporočilo vsem kriminalcem, ki ta sprevržena dejanja dejansko storijo, in to je, da jih bo roka pravice slej kot prej dosegla.”

Redko komu kot omenjenima, uspe istočasno biti pokvarjen v podtikanju in neumen v oblikovanju povezav. Tragikomično je, da danes celo takšnih “bumbarjev” ni mogoče več ločiti od sivine opozicije.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button