Svet

Srbska politika Tanji Fajon: Podpiraš krajo volitev!

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je nedavno izrazil prepričanje, da bodo prebivalci Šabca zagotovo glasovali za svobodo in demokracijo, a to pomeni, da se bodo hkrati uprli interesom poslanke evropskega parlamenta Tanje Fajon.

Fajonova je namreč skupaj s še nekaterimi evroposlanci poslala v Šabac sporočilo, naj volivci glasujejo za svobodo in demokracijo, češ da so bile na volitvah letos junija storjene mnoge nepravilnosti, zaradi česar naj bi prišlo do daleč največjega uničenja glasovnic v zadnjih dvajsetih letih v Srbiji, poroča srbski medij N1.

Vučić se je na akcijo Fajonove odzval v Washingtonu s pripombo, da bodo volivci vedno glasovali proti Tanji Fajon ter za tiste politike, ki se borijo za svojo domovino, za neodvisno in svobodno Srbijo. Fajonova pa je s pismom diskvalificirala sebe in Srbom govorila zgolj to, kar jim je oblast vedno dopovedovala.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić (Foto: epa)

Do Fajonove je kritična tudi srbska premierka Ana Brnabić, češ da je takšno postopanje Fajonove pristransko in eklatanten primer vmešavanja v predvolilni boj. Tudi iz vrst Srbske napredne stranke prihajajo kritični glasovi, češ da gre pri takšnih pozivih prebivalcem Šabca za nespoštovanje do Srbije in vmešavanje v notranje zadeve te države, pa tudi pritisk na volivce ter pozivanje k spremembam volilnih pravil.

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button