Politika

Spirala KUL izdajstva: Sveta vojna, ki jo bijejo, opravičuje praktično vsa sredstva!

Če hočejo imeti vojno, jo lahko imajo. V vojni pa je ključni moment napad. Ker jim doma ne uspeva, vse prikazujejo kot razburjanje tujine. Vrniti jim je treba na enak način. Zakaj ne bi zasuli sodelavce Tanje Fajon s slikami hude jame in postavili vprašanje, kakšna je v resnici njena stranka.

Pokazati še Goli otok! Udariti peterno nazaj,” je predlagal slovenski zgodovinar dr. Stane Granda, ki drugačne rešitve ne vidi.

Tudi sociolog in profesor dr. Borut Rončevič je prepričan, da se te izmišljene afere dogajajo izključno v funkciji boja za oblast. “V njihovem mentalno in ideološko izjemno omejenem svetu, ki onemogoča vsako samorefleksijo in zmožnost komunikacije, njihov boj oziroma kar sveta vojna, ki jo bijejo, opravičuje praktično vsa sredstva,” je opozoril.

Zgodovinar in velik poznavalec slovenskega prostora dr. Stane Granda je izpostavil, da so nasprotniki SDS, še posebej pa nasprotniki sedanjega premierja Janeza Janše osebno, popolnoma brezkompromisni že od samega začetka – kar se konec koncev kaže tudi v napadih na premierjevo družino ter na njega osebno. Ne izbira se ne sredstev, ne metod, ne načinov, ni jih sram in ni jih strah ničesar. Vse skupaj izvira zgolj iz ene stranke, iz partije, torej od Milana Kučana.

 

Napade iz zunanjega sveta je treba ustaviti na enak način

Po mojem mnenju je treba ubrati njihovo grobo taktiko, in sicer si v konkretnem primeru predstavljam, da bi bilo zelo efektno, če bi na internetu objavili nekakšno brošuro – vsebine ne sme biti preveč, ker tega potem ljudje ne berejo. Torej, objaviti bi bilo treba na primer slike Hude jame, poudariti bi bilo treba podatek, da komunisti nočejo pokopati Romov, skratka stvari ki so jasno dokumentirane, zraven pa bi bilo treba dopisati, da je to delo Tanje Fajon in njenih satelitov. Treba bi bilo dodati še prikaze tega, kaj so delali s svojimi ljudmi na Golem otoku, poleg tega pa se ne sme pozabiti, da še zdaj nočejo povedati, kje so tisti, ki se jih le pobilo zaradi Dachauskih procesov in še vsi drugi, ki se jih je ilegalno pobilo. Torej, skrivajo tudi grobove svojih, ne samo grobove nasprotnikov.”

dr. Stane Granda (Foto: STA)

Granda je prepričan, da se z oliko, na fin način, z njimi ne bo prišlo nikamor. Poznajo samo svoj jezik. “Ne samo, da je treba žabo kuhati, treba je tudi vračati – dvojno, ne enojno. Druge rešitve očitno več ni.” Vse drugo so očitno uničili, od vseh osamosvojiteljev je ostal še edino Janša.  Zato se je treba sedaj zelo resno usesti in zelo resno udariti nazaj. Druge rešitve tu ni. V Sloveniji se zdaj borimo preko zunanjega sveta in na enak način je treba izvesti tudi protinapad. Naj se tujina zgraža še nad njimi. “Oni bodo naredili vse za oblast, ker preprosto ne prenesejo, da niso na oblasti. Diskreditacija, potem pa likvidacija, tak je njihov stil. Tako delajo in tako bodo delali še naprej. In ni jih za podcenjevati. Njim se je zrušilo vse, ko ni komunizma, to za njih pomeni konec,” je še poudaril Granda.

Spirala izdajstva že od afere JBTZ naprej

Predsednik vlade Janez Janša je danes pod pomenljivim naslovom “Spirala KUL izdajstva” pojasnil dobro poznan način, na katerega akterji globoke države delujejo tudi tokrat. V zadnjih dneh so namreč sproducirali svežo afero, tokrat na Balkanu. “Zrežirajo afero – jo izvozijo v tujino in “operejo” – jo tam z “začudenjem” odkrijejo – uvozijo v Slovenijo – preko obvladovanih slovenskih medijev pričnejo z obtoževanjem in blatijo državo – zahtevajo sejo odborov DZ in razpravo o stvareh, ki ne obstajajo – ko se izkaže, da je kozarec prazen, takoj fraza “ja, kjer je dim (ki ga sami spustijo), tam je tudi ogenj” ter naenkrat konec interesa za razpravo… Ali pa takoj nova spletka,” je zapisal in naštel: od JBTZ, razorožitve TO, oviranja osamosvojitve, Depale vasi, Oglejskih sporazumov, Patrie, pisma ES o skladu za okrevanje in vladavini prava itd. itd. Opomnil je, da se nikoli se ne opravičijo za škodo, ki jo tako povzročijo Sloveniji in posameznikom. Ker imajo vedno prav, tudi če nimajo. Ker oni so prvorazredni. “Ali po idolu Kidriču: nikoli kruti, tudi če ubijajo…Brez hrbtenice, brez morale, brez lastnih idej in zamisli o boljših rešitvah, brez sposobnosti dialoga z drugače mislečimi, z obema nogama in glavo v preteklosti in privilegijih. Strumno po poti sovraštva do vsega, kar je slovensko in hlapčevstva do vsega ostalega,” je opisal  njihovo ravnanje in ocenil z eno besedo: Skratka, KUL.

Izmišljene afere dogajajo izključno v funkciji boja za oblast


Sociolog in profesor dr. Borut Rončevič je prepričan, da se te izmišljene afere dogajajo izključno v funkciji boja za oblast. Spomnil je na besede prof. dr. Dejana Verčiča, ki je pred časom pronicljivo povedal, da levi del političnega prostora desnega sploh ne doživlja kot legitimnega. Ne bi smel obstajati. “Zato v njihovem mentalno in ideološko izjemno omejenem svetu, ki onemogoča vsako samorefleksijo in zmožnost komunikacije, njihov boj oziroma kar sveta vojna, ki jo bijejo, opravičuje praktično vsa sredstva,” ocenjuje Rončevič. Seveda pa tovrstni podvigi niso brezplačni. Rončevič je dejal, da jih po njegovem mnenju po obvodih financirajo poslovno interesni krogi, ki jim je v interesu, da je na oblasti nekompetentna in fragmentirana levica, torej generirajo situacijo, ki jim omogoča plenilske in rentniške poslovne modele. Izpostavil je še, da je to tudi eden ključnih razlogov za dramatično upadanje kompetentnosti vladnih ekip slovenske levice.

dr. Borut Rončević (Foto: FB)

Sociolog poudarja, da sam seveda nima uvida v drobovje tega aparata, vendar pa vsakokratno obdobje vladavine levice in do neke mere tudi čas, ko so v opoziciji, nazorno demonstrira njihovo fragmentiranost. “Na osnovi dokaj močne anekdotične evidence bi si drznil tvegati oceno, da gre za medsebojno ločene projekte, vsi tudi nimajo enake zmožnosti sproducirati res odmevnih afer. Vendar pa to ni tako zelo pomembno, saj vsakič, ko pride do kake zgodbe, vsi skupaj uporabijo vse možne megafone, da jih razširijo v domači in mednarodni javnosti. V mednarodni seveda za potrebe uvoza v domače okolje,” je pojasnil.

Za sanacijo škode porabiti kar precej časa in denarja; ima pa ti napori tudi pozitivne učinke


Rončevič je še opozoril, da je ključna težava v tem, da je potrebno za sanacijo škode, ki po tovrstnih izmišljenih aferah nastane, porabiti kar precej časa in denarja. Čista potrata resursov diplomacije, intelektualcev, politikov, je dejal in dodal, da pa imajo ti sanacijski napori morda tudi nekaj pozitivnih učinkov. Mednarodne organizacije dežurnim in neresnicoljubnim interpretom stanja demokracije in medijske svobode v Sloveniji morda ne zaupajo tako brezmejno kot nekoč. Če nič drugega, prihaja do spremembe vsaj v tem smislu, da se pri misijah zbiranja informacij obrnejo tudi na nekonformistične novinarje, urednike in intelektualce. “Intelektualce ki se trudimo, da je potrebno meglo, ki jo ti interpreti spuščajo v tujini, razbliniti. Ali pa vsaj podkrepiti s konkretnimi in zanesljivimi podatki. V zadnjih tednih sem bil osebno povabljen na tri take dogodke in nisem bil edini. Morda je še prezgodaj za optimizem, morda pa bo vseeno šlo na boljše,” je ostal kljub vsem, preteklim in sedanjim dogodkom, pozitiven Rončevič.

Sara Bertoncelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button