Informer
Spletni posrednik informacij

Sophie in’t Veld je poskrbela za cenzuro Janše še v Evropskem parlamentu!

0

Govoriti kot nekdo, ki zastopa stranko SD, ki je fizično odstranila predstavnika našega medija s tiskovne konference. Dvojna merila,” se je na zavajajoče navedbe evropske poslanke Tanje Fajon odzval odgovorni urednik naše medijske hiše Aleksander Rant.

 

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon je na Twitterju objavila zapis v katerem je navedla, “da je govorila s svojimi kolegi v Evropskem parlamentu, in da so zgroženi. Rekli so, da se ni še nihče pred tem obnašal na takšen način. Prisotni so bili namreč na prošnjo premierja Janeza Janše. Tako šibki predstavitvi še niso bili priča. Kakšna sramota za Slovenijo.”

 

Fajonova je v svojem zapisu mislila na včerajšnjo razpravo v Evropskem parlamentu, na kateri njena ideološka žlahtnica po imenu Sophie in’t Veld, ni dopustila predvajanja ključnega dokumentarnega filma glede novinarske in medijske situacije v Sloveniji, ki bi zadevo v naši državi osvetlil s povsem drugačnega zornega kota, kot so to včeraj v Bruslju pristransko počeli prav Fajonova in nekateri drugi predstavniki slovenske tranzicijske eminence.

“Ni nobena skrivnost, da imamo v Sloveniji probleme z vladavino prava in tudi z svobodo medijev, seveda pa na te probleme gledamo različno,” je ob tem dejal Janša. Prepričan je, da tisti, ki največ govorijo o svobodi medijev, to tudi tudi najbolj kršijo. To se je pokazalo tudi v sami razpravi, saj predsedujoča Veldova ni dovolila predvajanja posnetka o medijski sceni v Sloveniji, zaradi česar Janša v debati ni želel več sodelovati. “Vse je bilo pravočasno dogovorjeno, pripravljeno, prevedeno in posredovano. Gre enostavno za cenzuro na organu, ki bi moral zagovarjati svobodo medijev. Žalosten pravi obraz #EPJustice,” pa je po razpravi dogajanje komentiral premier Janša.

Poleg Fajonove sta neresnice širila še direktor TVS Kadunc in pravnica Pirc Musarjeva


Včerajšnje dogajanje v Bruslju je sicer sprožilo burne razprave na družbenih omrežjih. Odzval se je tudi novinar Bojan Požar, ki je ob tej priložnosti opozoril na dejstvo, da je to, da sta generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc in pravnica Nataša Pirc Musar sredi Evropskega parlamenta nastopala kot branika slovenskih novinarjev in medijske svobode, kar je seveda v nasprotju z resničnostjo, predvsem pa tudi bizarno in nedostojno.

 

Kadunc je namreč v skladu s politično pripadnostjo menjaval novinarje ter urednike, za kar je bil razlog izključno njihovo novinarsko delo. Pirc Musarjeva pa je prav tista odvetnica, ki po naročilu bogatašev, vplivnežev in politikov kazensko preganja novinarje. Gre za lahko preverljiva dejstva. Prav tako Požarju ni razumljivo, zakaj se v Bruslju glede resnične situacije pri nas ne pozanimajo in nasedajo zavajanju.

 

Včeraj pa smo že poročali, kako je Pirc Musarjeva v Evropskem parlamentu navajala neresnične podatke glede Urada vlade za komuniciranje (UKOM-a). Vlada je ob tem demantirala vse njene laži. Pirc Musarjeva je tako že druga, poleg “strokovnjaka” za medije Marka Milosavljevića, ki je evropsko javnost zavajala in tam širila dokazane laži. Pred časom pa smo že poročali, da je Ustavno sodišče razveljavilo sodbo Okrajnega sodišča v Kranju iz leta 2014, s katero je potrdilo odločbo takratne informacijske pooblaščenke, da se tednik Demokracija oglobi zaradi objave dopisovanja sodnika in novinarja Mladine leta 2011. Ustavno sodišče je ugotovilo kršitev pravice novinarke in drugih dveh pritožnikov do svobode izražanja.

Domen Mezeg

Foto European Parliament
Izvor/Avtor Nova24.si
Objavite komentar