Politika

Skrajna levica se veseli omejevanja svobode govora: “Izgleda so naše prijave uspele …”

Po spletu še vedno odmeva organizirana akcija, ki so jo v imenu svobode medijev izvedli nasprotniki Nove24TV.

 

No, le v “neodvisnih” medijih o tem seveda niso poročali. Pred nekaj dnevi so namreč nasprotniki z načrtnim napadom suspendirali Twitter račun dvema novinarjema Nove24TV, kjer razkrivata tudi afere, ki jih ni moč prebrati drugje. Na spletu so se dobesedno usuli odzivi, nekateri, ki izražajo podporo, pa tudi tisti, ki so se veselili nad omejevanjem svobode govora. Nekateri pa so celo priznali, da so pri tem sodelovali. Komentar pod objavo ljubljanskega svetnika Janeza Stariho se namreč glasi, “izgleda, da so naše prijave uspele”.

Hinavščina levičarjev ne pozna meja. Ena od nevladnih organizacij je objavila, da so sodelovali v eni izmed teh akcij in suspendirali “lažne profile” in obtožila Luko Perša in Aleksandra Ranta, da sta se skrivala za tujo identiteto in ustvarjala tako imenovane “fake profile”. Na drugi strani pa organiziran napad nad novinarja Nove24TV prizna ravno “fake profil” oziroma oseba, ki se skriva pod imenom “Koprivni Burek”. Čisto po naključju se neznana oseba pohvali, da je napad uspel ravno pod Starihovo objavo, ki poziva naj utišajo še Janeza Janšo.

 

Stariha je namreč znan po skrajno žaljivih in grozilnih zapisih na družabnih omrežjih, ženske na primer označuje za kuzle in klerofašistke ter med drugim navaja, da partizani niso bili natančni pri likvidaciji izdajalcev. Nedavno je javno razkril identiteto policistke, ki je odstranila propagandni plakat in ji grozil z nasiljem. Za novinarja Bojana Požarja pa je dejal, da bi z njim obračunal brez milosti. Veselo pa se po mestu tudi sprehaja z napisom “izklop janšizmu, svoboda medijem”. Je morda mislil “izklop Nove24TV in svoboda vsem medijem levega političnega pola”? Zgleda si tako levičarji predstavljajo svobodo medijev.

Anita Gužvič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button