Politika

Šarčeve menjave! V imenu “narediti nekaj” je izvedel preko 200 kadrovskih menjav, a naredil ni nič!

Marjan Šarec je ponovno izjavil stvari, ki pa v prvi vrsti letijo nanj. Aktualno vlado kritizira zaradi kadrovskih menjav, medtem ko poudarja, da si želijo podrediti vse sisteme in koruptivne prakse. Na žalost pa Šarec pozablja na svoje kadrovske menjave, ki so bile precej temeljite in globoke. V času svoje vladanja je izvedel kar 252 kadrovskih menjav, menjave kadrov pa so segale vse od policije, do pravosodja, infrastrukture, direktorjev direktoratov in ostalih javnih zavodov. 

“Vlada Janeza Janše si želi podrediti vse sisteme, zato da lahko prikriva koruptivne prakse. To je dogajanje, ki smo mu priča že od začetka nastopa te vlade,” pravi bivši predsednik vlade Marjan Šarec, ki je v svojem času vladanja izvedel kar 252 menjav. Ta je brutalno kadrovala na praktično vseh svojih sejah, ki so mnogokrat trajale le nekaj minut.

Takšne kadrovske menjave so ob nastopu novih vlad sicer običajne, saj vlada na vodstvene položaje imenuje osebe, ki jim zaupa in s katerimi lahko sodeluje. Vendar ne glede na to, da so izvedli toliko menjav, se  njihovo delo vlade ni izkazalo za učinkovito. Kot je razvidno iz pregleda kadrovskih menjav v času Šarčeve vlade, se je ta pravzaprav na vsaki svoji seji ukvarjala s kadrovanjem. Takšnih kadrovskih menjav je bilo vsaj 200, na dobro plačana uradniška mesta pa so imenovali prijateljske kadre blizu koalicijskim strankam.

Mimo razpisov nastavljali svoje kadre

Šarčeva vlada je 4. oktobra 2018 razrešila generalnega direktorja policije Simona Veličkega in 5. oktobra 2018 za vršilko dolžnosti generalnega direktorja Policije imenovala Tatjano Bobnar. Vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada – NPU pa je s 1. junijem 2019 prevzel dosedanji direktor Urada za preprečevanje pranja denarja Darko Muženič, zanj pa naj bi se odločila ravno Bobnarjeva. Medtem ko se je na mesto NPU prijavilo pet kandidatov, je Bobnarjeva vse zavrnila in ob ponovljenem razpisu izbrala Muženiča.

Več o Šarčevemu menjavanju kadrov si lahko preberete TUKAJ. Seznam je zelo dolg.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button