Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Slovenija

RTV Slovenija se distancira od slovenske osamosvojitve!

Poljce Peter Jambrek
Sporočilo RTV Slovenija od distanciranja vrednot za slovensko osamosvojitev (foto: RTV Slovenija)

Slovenska državna televizija, RTV Slovenija se je distancirala od vrednot slovenske osamosvojitve. V dokumentarni oddaji ob 30-letnici dogodkov v Poljčah, kjer je bila sprejeta odločitev o plebiscitu so se na na nacionalni televiziji od vsebine distancirali. Pod dokumentarec o osamosvojitvi so namreč zapisali, da je nastal v produkciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in “ne izraža mnenja Televizije Slovenija”. Kolikor nam je znano, ničesar takšnega ne napišejo, ko predvajajo skrajno levičarske oddaje kot je Studio City, da bi vsaj pogojno lahko veljal izgovor, da s tem želijo poudariti svojo apolitičnost. Pogojno zato, ker bi v vsaki državi njeni temelji pač morali veljati kot del skupnih vrednot, ne stvar političnih debat.

Morda se bo komu slišalo pretirano, toda geste slovenske državne televizije so precej jasne. RTV Slovenija ne želi več biti nacionalna televizija, saj se je pod dokumentarec o slovenski osamosvojitvi, temelju slovenske nacionalnosti, “podpisala”, da se “od trditev v dokumentarcu distancira”. Ne od nekaterih, od trditev v dokumentarcu o temelju slovenske nacionalnosti nasploh.

Na koncu dneva je vseeno, če so avtorji tega ljudje, ki jim ni jasno, kaj so storili ali kakšni komunistični provokatorji, dejstvo je, da gre za eno največjih sramot v zgodovini televizijske hiše, ki že sicer ne slovi po priljubljenosti celo med jugonostalgičnimi levičarji.

RTV Slovenija⁩ se distancira od zgodovinskih dogodkov v Poljčah, ki so jih pripovedovali Demosovi udeleženci takratnega zbora, na katerem je bilo odločeno, da se bomo osamosvojili. Še malo pa se bo javna hiša distancirala od države in državljanov. Samo več denarja bi pobirala,” je bil do načina dela RTV Slovenija kritičen notranji minister Aleš Hojs.

Kritičen je bil tudi predsednik SLS Marjan Podobnik. “RTV Slovenija se je med današnjim predvajanjem obeležitve 30-letnice odločitve DEMOS-a za plebiscit o osamosvojitvi Slo. v Poljčah vsaj 4 krat s posebnim obvestilom distancirala od vsebine. Očitno v opravičilo globoki državi, ker niso nastopali njeni predstavniki. Sramota!” je zapisal Podobnik.

Janša pozval na distanciranje od RTV Slovenija, ki se distancira od najpomembnejše politične odločitve v zgodovini Slovencev

Na to sramotno dejanje RTV Slovenije se je, upravičeno ogorčeno, odzval tudi predsednik vlade, Janez Janša, ki je uporabil besede RTV Slovenije proti nacionalni televiziji. “Čas je, da se distanciramo od “nacionalne” hiše RTV Slovenija, ki se distancira od najpomembnejše politične odločitve v zgodovini Slovencev, ki jo je nekaj tednov kasneje na plebiscitu 23.12.1990 podprlo preko 90 odstotkov volivcev.”

Če povzamemo. Državna televizija se nikoli ne distancira od skrajno levičarskih vsebin, tudi od levičarskih vsebin nasploh ne. Odločila pa se je javnost obvestiti, da se distancira od trditev iz dokumentarca o temelju slovenske nacionalnosti, slovenski osamosvojitvi.

To pomeni vsaj dvoje. Najprej, kar je manj pomembno, ker je bilo že poprej velikokrat dokazano, RTV ima dvojna merila. Ena za desne teme, druga za leve. Ko rečemo desne, bi to seveda morali napisati pod narekovaji, saj je prav tema temelja nacionalnosti ena najbolj, če ne najbolj temeljnih apolitičnih tem, o katerih ne bi smeli “debatirati”.

Aleš Ernecl

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

This poll has been finished and no longer available to vote !

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...