Informer
Spletni posrednik informacij

Revolucija se jim je sfižila, protestnikov na neprijavljenih shodih le še za vzorec, mediji jih načrtno prezrli!

0

Petkovi shodi so bili tokrat v dežju, kjer je bilo minimalno število udeležencev.

 

Po poročanju policije sta bila na območju Ljubljane dva neprijavljena shoda. Prvi je bil ob šestih popoldne na Trgu republike, drugi pa je bil na Prešernovem trgu in se je pričel ob sedmih zvečer, končal pa se je ob pol devetih v podhodu Ajdovščina, ker jih je zajel dež. A dolgčas jim ni bilo, ker so vedeli, da jih čaka dež, so si v podhodu pripravili svojo predstavo. Tudi mediji so zaradi nizke udeležbe shod načrtno prezrli, čeprav so bili še ne dolgo nazaj glavna novicah informativnih oddaj.

Kot smo že vajeni vsak petek, je tudi tokrat potek protest in sicer že 16. zapored, a za razliko od prejšnjih ni potekal na kolesih, temveč z dežniki. Protesta se je glede na fotografije in policijsko poročilo udeležilo izjemno malo ljudi. Na prvem, na trgu republike, jih je bilo po navedbah policije le 30, na Prešernovem trgu, pod okriljem Jaše Jenulla 300. Po navedbah policije sta dogodka potekala mirno.

 

Policisti so  opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Ker je protestnike na Prešernovem trgu pošteno namočilo, so se prestavili v podhod Ajdovščina, kjer so si pripravili svojo predstavo. V podhodu so lepili tako imenovane investicijske listke na table, kjer so zbirali podpise za peticijo, kam in koliko denarja bi investirali. Med možnimi področji so bile naprimer investicije v nepremičnine, orožje, kmetijstvo, pa tudi granitne kocke. Zelo zanimiva bera za “pacifistične” protestnike.

 

Na tem zadnjem protestu tako ni bilo več veliko Jenullovih podpornikov. Protesti se počasi umirjajo, kar pa so začutili tudi mediji, saj ji je naprimer 24ur umestil na sam konec oddaje.

20200814 01019270
Petkovi protivladni protesti (Foto: STA)

20200814 01019278
Petkovi protivladni protesti (Foto: STA)

Sara Kovač /Nova24tv.si

Objavite komentar