Kolumna

KOLUMNA-Razmišljanje mladega Anžeta o stanju v Sloveniji: “Grozijo nam, da v tej državi za nas ni prostora!”

Kar se dogaja v Sloveniji je mnogo hujše od tega, kar si kdo misli. Slovenja ima osnovni problem. Menjava oblasti ni nekaj normalnega. Oblast je rezervirana in pripada zgolj t.i. levi opciji. Privilegiji.

Za  njihove so nekaj normalnega.  Glavni mediji ne histerirajo, osrednje novice so namenjene temam tipa rojstva koale v Avstraliji. Njihovi (novi) podporniki polnijo strani revij, vsi ki se ne strinjajo so čudaki. Njihovo poveličevanje komunističnega totalitarnega sistema, klanjanje diktatorjem in morilcem našega naroda, je nekaj normalnega in predstavlja pot v prihodnost.

Beg mladih iz države ni problem, otroci so srečni, dijaki nimamo nobenih problemov, gospodarstvo cveti, državljani živijo v blaginji… V Sloveniji teče med in mleko, pa čeprav je realnost povsem drugačna. Kritika je nedopustna, politiki in drugi, ki si jo upajo izrekati, pa so označeni za nergače in napako, ki jo je potrebno čim prej odpraviti. In kaj se zgodi, če kljub celotnemu ustroju v državi, ki je pod njihovo kontrolo, vendarle pride do menjave oblasti?! Do menjave, ki so jo zahtevali volivci na volitvah.

V boju za oblast gredo vedno dlje

Takoj se aktivira medijski ustroj, lažne novice namenjene obračunavanju z oblastjo niso le dopustne, ampak dobrodošle. Širjenje lažnih novic v tujino so njihov znan korak v boju z notranjim sovražnikom. Na ulice prihrumijo njihovi privilegiranci, ki z grožnjami ustrahujejo vse, ki se jim ne želijo pridružiti. Stanje v državi jih ne zanima, pa čeprav se borimo z epidemijo, ki jemlje življenja. Pomembna je zgolj in samo oblast. Nesodelovanje je njihova politična prioriteta. Tisti, ki sodelujejo, so ničvredneži, ki si zaslužijo izbris.

Foto: STA

V boju za oblast gredo vedno dlje. V Sloveniji ne gre več le za širjenje sovražne misli. Pri nas se dogaja in razpihuje sovraštvo. Tisti, ki bi ga morali preganjati in ustrezno kaznovati, ga podpirajo. Predsedniku vlade je dovoljeno groziti z umorom. Normalno je, da po družbenih omrežjih iščejo ljudi za njegovo likvidacijo. Na nacionalni televiziji 220 tisoč volivkam in volivcem grozijo s smrtjo, posledično se te grožnje selijo na ulice. Predstavniki te vlade so psi, ki jih je potrebno likvidirati. Enako velja za novinarje, ki se s tem ne strinjajo in si drznejo to problematizirati.

Od groženj do dejanj le še korak
Politik v slovenskem parlamentu brez težav zapiše, da smo vsi, ki podpiramo to vlado, golazen. Kakšna je usoda “golazni” še predobro vemo. Na sramotilni steber se obeša vse, ki si drznejo sodelovati s to vlado. Mladi, ki razmišljamo drugače od njih, smo kaznovani z medijskim pogromom in zaničevanjem po družbenih omrežjih. Grozijo nam, da v tej državi za nas ni prostora in da bomo onemogočeni v nadaljnjem življenju. Želijo nas uničiti, a ne vedo, da smo semena!

V Sloveniji imamo problem in ta je večji kot se zdi. Od groženj do dejanj je le še korak. Ta korak se ne sme zgoditi.

Anže Žibert, e-maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button